30 Οκτ 2010

Εκλογο-σενάρια...

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής στην Ελλάδα με τον πρωθυπουργό να «σκέφτεται πλέον σοβαρά» το ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον επόμενο μήνα, αν το κυβερνών κόμμα υποστεί πανωλεθρία στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στο μέγαρο Μαξίμου και στην Ιπποκράτους εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και να… «μπλοκάρουν» το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών οδηγώντας τους έλληνες πολίτες να ψηφίσουν «διπλά» στις 12 Δεκεμβρίου, δηλαδή και για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης και για την εκλογή περιφερειαρχών και δημάρχων.

 
Πηγές του newscode-από το «αρχηγείο» του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους-δήλωσαν πως οι "διπλές εκλογές" αποτελούν ναι μεν ακραίο ενδεχόμενο, αλλά ενδεχόμενο, και πως μέχρι τελευταία στιγμή «θα παιχθούν όλα». Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν επίσης πως γενικότερα υπάρχει κλίμα δυστοκίας τόσο στη βάση όσο και μεταξύ ηγετικών στελεχών του κόμματος από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με το "εκλογικό χαρτί", επισημαίνοντας πως ίσως τελικά η νέα αυτή πολιτική έχει εντελώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει ο Γ. Παπανδρέου, ενισχύοντας την Νέα Δημοκρατία και τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες.
Το βέβαιο είναι πως σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της επόμενης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να «φτάσει στα άκρα» απειλώντας δύο φορές με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αδιαφορώντας όμως πως οι δηλώσεις του προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στην ήδη βεβαρημένη εικόνα τις Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, οι οποίες αντέδρασαν με άμεση άνοδο των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) φοβούμενες πως η χώρας μας οδηγείται προς πολιτική αστάθεια και χρεωκοπία…
 
Πηγή: www.newscode.gr/politiki/story/paizei-me-tis-ekloges-o-prothupourgos-prokalontas-anisuxia-stis-diethneis-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου