22 Νοε 2010

Όλα τα ιρλανδικά ΜΜΕ ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Δουβλίνου λόγω ΔΝΤ

Πυρά κατά ριπάς από το σύνολο του ιρλανδικού Τύπου κατά της παραπαίουσας κυβέρνησης της χώρας που αποφάσισε την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης. Φαίνεται ότι εκεί η διαπλοκή είναι πολύ περιορισμένη...

Παρά το γεγονός ότι η δανειοδότητηση με περίπου 90 δισ. ευρώ της Ιρλανδίας γίνεται με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους από την δανειοδότηση της Ελλάδας (είναι βέβαιο ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν απολυθεί από τις ΔΕΚΟ δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι), εν τούτοις φαίνεται ότι οι Ιρλανδοί είναι έτοιμοι να διώξουν την κυβέρνησή τους για να αποκαταστήσουν αυτό που θεωρούν "απώλεια εθνικής κυριαρχίας".
Οι εφημερίδες τους θεωρούν ότι "Η Ιρλανδία υπέγραψε την παράδοσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε αντάλλαγμά τη διάσωση του τραπεζικού τομέα της χώρας", σχολιάζει ο σημερινός ιρλανδικός Τύπος, προβλέποντας την επικείμενη πτώση της «υπεύθυνης για την χρεοκοπία» κυβέρνησης. "Έπειτα από κατάφωρα ψεύδη δύο εβδομάδων, η κυβέρνηση θα ζητιανέψει στις Βρυξέλλες, έπειτα από την χρεοκοπία της χώρας που προκλήθηκε από την πολιτική της", γράφει η Irish Sun.

"Μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες θα διαχειρίζονται στο εξής τις υποθέσεις μας. Ωστόσο, μας μένει μία εξουσία: να τιμωρήσουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας μας. Το ΔΝΤ και η ΕΕ θα σώσουν την οικονομία μας. Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τη χώρα μας", γράφει το ιρλανδικό ταμπλόιντ.

Με τίτλο "Μία επονείδιστη παράδοση", η Irish Daily Mail καταγγέλλει "μία άνευ προηγουμένου παράδοση", με την οποία η κυβέρνηση "έθεσε τέλος στην 90ετή ανεξαρτησία" και "ύψωσε λευκή σημαία".

Εκ μέρους του συνόλου του Τύπου, οι Irish Times ζητούν την παραίτηση της "πολύ αντιδημοφιλούς" κυβέρνησης. "Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι αναγκαία για να τεθεί τέλος στο όνειδος. Ο (κυβερνών) συνασπισμός δεν θα αντέξει σε καμία περίπτωση μέχρι την άνοιξη", γράφει η εφημερίδα.

Η Irish Independent χαιρετίζει το γεγονός ότι "επιτέλους, κάποιος έχει τον έλεγχο της χώρας". "Δυστυχώς, αυτό ο κάποιος εκπροσωπείται από ομάδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η παρουσία τους αποδεικνύει την αποτυχία στη διαχείριση των δικών μας υποθέσεων. Είναι σαφές, έχουμε χρεοκοπήσει", γράφει η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου