31 Δεκ 2010

Η βόμβα στο Πρωτοδικείο, μήνυμα εν όψει της δίκης των «Πυρήνων»

Η εγχώρια τρομοκρατία δεν έχει τελειώσει, εκτιμά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία λαμβάνει την επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ως μήνυμα εν όψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αναλάβει την ευθύνη ακόμη και πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία προκήρυξη για το χτύπημα αυτό. Επίσης, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων.
Μετά την τελευταία προκήρυξη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στα τέλη Νοεμβρίου, με την οποία οι τρομοκράτες αναλάμβαναν την ευθύνη για τα παγιδευμένα με τα εκρηκτικά πακέτα στις πρεσβείες, αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής είχε αναφέρει: «Μια προσεκτική ανάγνωση της συγκεκριμένης προκήρυξης αλλά και των επιστολών που είχαν στείλει προ ημερών οι συλληφθέντες Τσάκαλος και Αργυρού οδηγεί στην ένδειξη ότι η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ίσως ετοιμάζεται για νέο μπαράζ επιθέσεων».

Όπως όλα δείχνουν, την επίθεση στο Πρωτοδικείο πραγματοποίησαν μέλη των «Πυρήνων» με τεχνογνωσία «Επαναστατικού Αγώνα».

Ενδεικτικό είναι ότι ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν ωρολογιακός και αποτελούνταν από μείξη των εκρηκτικών υλών ΑΝFΟ και ΤΝΤ, πρακτική που προσομοιάζει σε δύο προηγούμενες επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» και συγκεκριμένα στη βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2009 και στην προσπάθεια ανατίναξης της Τράπεζας Citibank τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου στην Κηφισιά. Άλλωστε, ποσότητες ΑNFO και ΤΝΤ είχαν βρεθεί σε γιάφκες του «Επαναστατικού Αγώνα» που είχαν εντοπισθεί την άνοιξη σε διαμερίσματα και γκαραζ στην Κυψέλη και στον Καρέα.

Επιπλέον μεγάλες ποσότητες ANFO είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στις επιθέσεις της στην «Εθνική Ασφαλιστική» στη λεωφόρο Συγγρού, στην πλατεία Συντάγματος, στις φυλακές Κορυδαλλού, στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» και σε άλλες ενέργειες την περίοδο 2009-2010. Τότε σε προκήρυξη της η οργάνωση είχε αναφερθεί στην βοήθεια και την εκπαίδευση που είχαν από μέλη άλλων ένοπλων οργανώσεων.

Όσον αφορά στους δράστες του χτυπήματος στο Πρωτοδικείο, εκτιμάται ότι στην επίθεση έλαβαν μέρος περισσότερα από πέντε άτομα, εκ των οποίων τα τρία ήταν ομάδα υποστήριξης. Από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις, πάντως, δεν έχει προκύψει κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό της ομάδας.
ΠΗΓΗ:ΑPOGEVMATINI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου