26 Φεβ 2011

Ζητεί δίωξη του πρύτανη, της Επιτροπής και των 250!

Το κακούργημα της «μεταφοράς λαθρομεταναστών» μπορεί να μην του βγήκε, παρήγγειλε όμως την άσκηση ποινικής δίωξης για πλημμελήματα ακόμη και σε βάρος των ίδιων των... μεταναστών - απεργών πείνας.

Ο λόγος για τον εισαγγελέα Εφετών, Σπύρο Μουζακίτη, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε για την υπόθεση κατάληψης της Νομικής Σχολής και εγκατάστασης στον χώρο της των περίπου 250 μεταναστών, συνέταξε πόρισμα με το οποίο ζητεί:

* Να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος:

- Του πρύτανη της Νομικής Σχολής Αθήνας, Θεοδόση Πελεγρίνη, για το πλημμέλημα της «παράβασης καθήκοντος». Ο πανεπιστημιακός, που είχε κληθεί ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος, έχει υποστηρίξει σχετικά ότι όχι μόνο δεν αμέλησε τα καθήκοντά του, αλλά ότι προχώρησε άμεσα στην επίλυση του ζητήματος, καθώς την Κυριακή οι μετανάστες εισήλθαν στη Νομική και τη Δευτέρα ξεκίνησε να συνεδριάζει το Πρυτανικό Συμβούλιο, που κατέληξε στο αίτημα άρσης του ασύλου την Πέμπτη. «Οι εντολές που είχα από το συμβούλιο ήταν να επιληφθώ, ώστε να μην προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και για την πανεπιστημιακή τάξη», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά.

- Οκτώ μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης που βοήθησαν και εκπροσώπησαν τους μετανάστες τις ημέρες της παραμονής τους στο πανεπιστημιακό ίδρυμα για «ηθική αυτουργία σε διατάραξη οικιακής ειρήνης και σε διακεκριμένες φθορές».

- Των ίδιων των περίπου 250 μεταναστών ως φυσικών αυτουργών των πλημμεληματικών πράξεων της διατάραξης οικιακής ειρήνης και των διακεκριμένων φθορών.

Από το κάδρο των υπευθύνων βγαίνουν οι υπόλοιποι «ύποπτοι» της υπόθεσης και συγκεκριμένα ο ναυτιλιακός πράκτορας, ο νόμιμος εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας, καθώς και ο πλοίαρχος του επιβατηγού με το οποίο είχαν μεταφερθεί οι μετανάστες από την Κρήτη, όπου ζουν και εργάζονται τα τελευταία χρονια.

Το σχετικό πόρισμα του κ. Μουζακίτη θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, που είναι άρμοδια για τα περαιτέρω, για την εκτέλεση δηλαδή της παραγγελίας του για άσκηση της ποινικής δίωξης. Το κακούργημα, για την τυχόν διάπραξη του οποίου επίσης διενεργήθηκε έρευνα, κατά την κρίση του εισαγγελέα δεν στοιχειοθετήθηκε και ως προς αυτό το σκέλος ζητεί την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. 


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=254466

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου