9 Φεβ 2011

Απεβίωσε ο Μιλτιάδης Έβερτ


Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Αθηναίων Μιλτιάδης Έβερτ πέθανε το απόγευμα της Τετάρτης σε ηλικία 72 ετών.

Η πολιτική καριέρα του Μιλτιάδη Έβερτ ξεκίνησε από το 1957, οπότε εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την ΕΡΕΝ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και το 1974 έβαλε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για βουλευτής. Εξελέγη στην Α'Α Αθηνών και το 1976 ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών. Επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς το 1977, ενώ στις εκλογές με λίστα του 1985 τοποθετήθηκε πρώτος στον εκλογικό κατάλογο της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πάλι.
Ένα χρόνο μετά εγκατέλειψε τη βουλευτική του ιδιότητα και εξελέγη πανηγυρικά με ποσοστό 54,5% στο αξίωμα του Δήμου Αθηναίων, όπου παρέμεινε μέχρι το Μάιο του 1989, όταν και ακολούθησε αντίστροφη πορεία: παραιτήθηκε για να λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου εκείνου του έτους. Μέχρι τότε, όμως, είχε προλάβει να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ιστορία των ελληνικών ΜΜΕ, πρωτοστατώντας στην ίδρυση του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού, του δημοτικού «Αθήνα 9,84».

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη το 1993, μετά την εκλογική ήττα του Οκτωβρίου και την παραίτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ωστόσο, η ήττα του στις εκλογές του 1996 τον οδήγησε στην παραίτηση. Παρέμεινε πρόεδρος του κόμματος μέχρι το Μάρτιο του 1997, οπότε το 4ο συνέδριο εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Κώστα Καραμανλή. 


http://news.pathfinder.gr/greece/politics/686055.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου