26 Φεβ 2011

Απίστευτο περιστατικό. Λεωφορείο του ΟΑΣΘ μετέφερε μαθητή στο αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου.

Βάζουν αστυνομικούς να μαζεύουν το μισό ευρώ απο τους μαθητές!!!

Σκηνές από το παρελθόν εξελίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23/2 ημέρα γενικής απεργίας στο Ωραιόκαστρο. Ελεγκτής «έπιασε» έναν μαθητή που δεν είχε εισιτήριο, έκλεισε τις πόρτες και οδήγησε το λεωφορείο μπροστά στο αστυνομικό τμήμα.Κατέβηκε ο ελεγκτής, αφού εγκλώβισε τον μαθητή μέσα στο λεωφορείο, πήγε στο τμήμα και επέστρεψε με τρεις αστυνομικούς για να πάρουν τον νεαρό. Στη συνέχεια έκαναν προσαγωγή και τον κρατούσαν για «εξακρίβωση στοιχείων».
Οι άλλοι επιβάτες ειδοποίησαν αμέσως το oraiokastro.net για αυτά τα απίθανα πράματα που γίνονταν μπρος τα μάτια τους και άρχισε να καταφθάνει κόσμος στο τμήμα. Ο διοικητής, προφανώς λόγω απειρίας, με άστοχους χειρισμούς χειρίστηκε την υπόθεση με τον χειρότερο τρόπο. Στην αρχή ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν από το τμήμα. Για λίγο επικράτησε μια μικρή ένταση. Ο μαθητής τελικά «απελευθερώθηκε»

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες σχολίαζαν αρνητικά τα συμβάντα λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο οι αστυνομικοί να ασχολούνται με το ποιος δεν πληρώνει εισιτήριο στους μετόχους του ΟΑΣΘ, αντί να προστατεύουν τους πολίτες από τους κλέφτες που ρημάζουν το Ωραιόκαστρο.

Οι δικηγόροι της κίνησης «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» πήραν τα απαραίτητα στοιχεία για να κινηθούν ενάντια στον ελεγκτή και τον οδηγό που κρατούσαν «έγκλειστο» τον μαθητή και σταμάτησαν το λεωφορείο παράνομα εκτός στάσης, για να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.

Οι ενέργειες αυτές, μαζί και με τον άστοχο χειρισμό του θέματος από τον διοικητή, σε αυτές τις συνθήκες, μπορεί να προκαλέσουν την αφορμή για ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Οι διάφοροι αρμόδιοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το κίνημα «Δεν πληρώνω» είναι ένα κοινωνικό κίνημα και δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομικούς μεθόδους.
http://troktiko.eu/2011/02/26/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου