25 Φεβ 2011

"Πυρά" Καντάφι κατά Οσάμα Μπιν Λάντεν για την εξέγερση του λαού της Λιβύης εναντίον του


Δεν έχει τελειωμό το αιματοκύλισμα στη Λιβύη. Σε νέο διάγγελμα που απηύθυνε σήμερα ο απομονωμένος πλέον Μουαμάρ Καντάφι, κατηγόρησε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν για την εξέγερση του λαού της Λιβύης εναντίον του, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ως λίβυος ηγέτης έχει μόνον "ηθική εξουσία". Ο Καντάφι εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για αυτούς που σκοτώθηκαν στην αιματοχυσία και ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία μεταξύ των ανθρώπων που πολεμούν, όπως είπε, μεταξύ τους και είναι υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ναρκωτικών.
Την ίδια ώρα, σφοδρές μάχες με πυροβόλα όπλα μαίνονται στην πόλη Ζαουίγια, 50 χλμ. δυτικά της Τρίπολης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν πολλοί νεκροί, ενώ μέχρι σήμερα τα θύματα από την αρχή της εξέγερσης υπολογίζονται σε εκατοντάδες.Ανάμεσα στα θύματα είναι και στρατιώτρες που αρνήθηκαν να εκτελέσουν εντολές για δολοφονίες πολιτών. Στη Βεγγάζη εξάλλου, διαδηλωτές έχουν συλλάβει άνδρες που θεωρούν μισθοφόρους του καθεστώτος Καντάφι.

Επίσης, κάτοικοι της Βεγγάζης ανακοίνωσαν οτι οι σημαντικοί τερματικοί σταθμοί του πετρελαίου και των προϊόντων του ανατολικά της πρωτεύουσας ,βρίσκονται στα χέρια των αντικαθεστωτικών. Διευκρίνισαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι αυτήν τη στιγμή προστατεύονται οι τερματικοί σταθμοί πετρελαίου και προϊόντων του, στη Ρας Λάνουφ και τη Μάρσα ελ Μπρέγκα.

Το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται να παρέμβει στη Λιβύη, που σπαράσσεται από την αιματηρή εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ο γγ της Συμμαχίας, 'Αντερς Φο Ράσμουσεν.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση επαναπαντρισμού Ελλήνων από τη σπαρασσόμενη Λιβύη. Στη χώρα έφθασαν ήδη τα τρία C-130, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης. Παράλληλα κατέπλευσε στο Ηράκλειο της Κρήτης το ένα από τα πλοία που μεταφέρουν Έλληνες και Κινέζους υπηκόους, από τη Βεγγάζη.


http://news.pathfinder.gr/world/news/689404.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου