22 Μαρ 2011

Βομβαρδίστηκε για 3η νύχτα η Τρίπολη - 60 έως 100 αεροπλάνα σε ελληνικά αεροδρόμια

- Κατέστρεψαν εγκαταστάσεις ραντάρ στην Βεγγάζη
- Χτύπησαν βάση του πολεμικού ναυτικού στην Τρίπολη
- Η Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα – Ποια η συμμετοχή της στην “Αυγή της Οδύσσειας”
- “Ναι” από Βρετανία για στις επιχειρήσεις κατά του ΚαντάφιΟι συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση " Αυγή της Οδύσσειας ", για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη, έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της Λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.


Η Βεγγάζη αποτελεί από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη το προπύργιο των επαναστατών κατά του καθεστώτος του Καντάφι.


Μια βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης που βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς χθες βράδυ
, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τις φλόγες να υψώνονται στο χώρο της βάσης.

Η ναυτική Βάση της Μπουσέτα χτυπήθηκε λίγο μετά τις 19:00 GMT, σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες.


Η λιβυκή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε απόψε ότι η διεθνής Συμμαχία βομβάρδισε την Τρίπολη. Πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας που ακολουθήθηκαν από εκρήξεις, ακούστηκαν το βράδυ στην περιοχή της κατοικίας του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.


Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε την έγκριση από τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου τη Δευτέρα, για τις ενέργειες αλλά και το ρόλο της, στο πλαίσιο της επιχείρησης, της διεθνούς συμμαχίας κρατών, για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.


Μετά από συνεδρίαση που κράτησε 7 ώρες, το κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης με 557 ψήφους υπέρ και 13 κατά, με απαιτούμενη πλειοψηφία τους 544 ψήφους.


Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι όχι μόνο η κυβερνητική συμμαχία των Συντηρητικών με τους Φιλελεύθερους, του πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον, αλλά και συντριπτικό ποσοστό του συνόλου των βουλευτών της αντιπολίτευσης των Εργατικών, υποστηρίζουν τη στρατιωτική δράση στην κρίση στη Λιβύη.


Ο Κάμερον χαρακτήρισε ως " καλό αποτέλεσμα ", την " απενεργοποίηση " του συστήματος της Λιβυκής αεράμυνας, τις δύο πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων.


Ο βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα, ότι η ταχεία δράση ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί μία " σφαγή " στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών τη Βεγγάζη.


Τέλος ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον, τόνισε ότι η Βρετανία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συμμετάσχει στην ανάληψη δράσης από τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να προστατευθούν από τον Μουαμάρ Καντάφι οι πολίτες της Λιβύης, αλλά και για το " καλό της ανθρωπότητας ".

Από 60 έως και 100 αεροσκάφη είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα επόμενα 24ωρα οι ελληνικές αεροπορικές βάσεις της Σούδας, της Ανδραβίδας και του Άκτιου! Η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες των αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη,οι οποίες "ενδέχεται να διαρκέσουν ακόμη και τρεις μήνες", όπως είπε κορυφαία πηγή του υπουργείου Άμυνας στο Onalert.

Η Ελλάδα θέλοντας και μη βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μιας πολυεθνικής στρατιωτικής επιχείρησης που ενδέχεται να αποδειχτεί η μεγαλύτερη σε όγκο αεροπορικών δυνάμεων αλλά και σε διάρκεια από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου.



http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=69810&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου