3 Μαρ 2011

Απειλεί με νέο "Βιετνάμ" ο Καντάφι


ΝΕΚΡΟΙ 6.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ-ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΟΗΕ -ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ Η ΛΙΒΥΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ-ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ- ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Σε νέα τηλεοπτική του εμφάνιση ο Λίβυος ηγέτης Καντάφι προειδοποιεί για χιλιάδες θύματα στην περίπτωση ξένης στρατιωτικής επέμβασης και δηλώνει ότι είναι ασφαλή τα πετρελαϊκά κοιτάσματα. «Οι Λίβυοι θα πεθάνουν κατά χιλιάδες αν οι ΗΠΑ ή άλλες ξένες δυνάμεις εισβάλουν στη Λιβύη», σημειώνοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να συζητήσει συνταγματικές και άλλες νομικές μεταρρυθμίσεις χωρίς να γίνει χρήση βίας.
Αναφερόμενος στην Αλ Κάιντα υπογράμμισε: «Προτίθεμαι να μιλήσω με οποιονδήποτε από αυτούς, έναν από τους 'εμίρηδές' τους, οποιονδήποτε διορίσει εαυτόν (ως εμίρη), ο οποίος θα έρθει να συζητήσει μαζί μου, αλλά αυτοί δεν συζητούν δεν έχουν καν αιτήματα».


Ο Λίβυος ηγέτης κατηγόρησε επίσης τα δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι δεν έχουν δείξει τις "τεράστιες διαδηλώσεις" που έχουν γίνει για να τον υποστηρίξουν.


«Άνδρες, γυναίκες και παιδιά και ηλικιωμένοι διαδήλωσαν σε άνευ προηγουμένου συγκεντρώσεις (για να με υποστηρίξουν), αλλά τα αραβικά δορυφορικά δίκτυα δεν τις μετέδωσαν», είπε και κάλεσε τον ΟΗΕ να στείλει μια επιτροπή έρευνας στη Λιβύη.


«Η πλειοψηφία αυτών που σκοτώθηκαν σκοτώθηκε από τρομοκράτες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε στρατιωτικά κέντρα», επανέλαβε, επιρρίπτοντας εκ νέου την ευθύνη στην Αλ Κάιντα και προσέθεσε: «Θα πολεμήσουμε μέχρι να πέσει και ο τελευταίος άνδρας και η τελευταία γυναίκα».


«Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τη Λιβύη», είπε και προειδοποίησε ότι δεν θα αποδεχθεί ποτέ οι εξεγερμένοι να συνεχίσουν να ελέγχουν πόλεις της χώρας.


Εξάλλου και ο πρώην επικεφαλής του πρωτοκόλλου του Καντάφι, Νούρι ελ Μισμάρι, ο οποίος έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ότι ο λίβυος ηγέτης "θα πολεμήσει μέχρι τέλους".


Υπολογίζεται ότι 6.000 άνθρωποι είναι νεκροί

Σε 6.000 ανέρχονται οι νεκροί της καταστολής της εξέγερσης στη Λιβύη κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, εκ των οποίων οι 3.000 βρίσκονται μόνον στην Τρίπολη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Λιβυκής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Ο αριθμός των θυμάτων για όλη τη χώρα είναι 6.000, εκ των οποίων οι 3.000 στην Τρίπολη, 2.000 στη Βεγγάζη και 1.000 σε άλλες πόλεις», όπως η Ζαουίγια ή η Ζεντέν.
Ο απολογισμός αυτός, ο οποίος είναι πολύ πιο αυξημένος από αυτούς που γίνονταν γνωστοί μέχρι στιγμής, μπορεί να είναι ακόμη πιο υψηλός. "Αυτός (ο απολογισμός) είναι βάσει των στοιχείων που διαθέτουμε, όμως μπορεί να είναι υψηλότερος", σημείωσε.
Παράλληλα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε σήμερα επικαλούμενο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης Άμπντελ Φάταχ Γιούνες αλ Αμπίντι ότι οι αντικαθεστωτικοί ανέκτησαν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Μπρέγκα, στην ανατολική Λιβύη.

Αναλαμβάνει δράση ο Αραβικός Σύνδεσμος

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε σήμερα πως θα επιβάλλει μία «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» στη Λιβύη σε συντονισμό με την Αφρικανική Ένωση εάν συνεχισθούν οι συγκρούσεις στο βορειοαφρικανικό κράτος, ανακοίνωσε σήμερα ο ΓΓ του Αμρ Μούσα.
«Ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια ενόσω ρέει το αίμα του αδελφού λαού της Λιβύης», τόνισε ο Μούσα.
Ο Αφρικανικός Σύνδεσμος έχει αναστείλει την συμμετοχή της Λιβύης στον οργανισμό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την βίαιη καταστολή της λαϊκής εξέγερσης.

www.newsday.gr/



http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_4849.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου