4 Μαρ 2011

"Μην δίνετε σε όλους επίδομα ανεργίας"

Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προαναγγέλλει την περικοπή του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία ή έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές.

Ο Ολι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, υπογράμμισε ότι τα επιδόματα ανεργίας, όπως και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα, θα πρέπει να δίδονται κατόπιν ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων αλλά και άλλων εισοδημάτων του δικαιούχου.
«Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει θα υπάρξει καλύτερη στόχευση αλλά και δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του κ. Ρεν έρχονται τη στιγμή που ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε νέα αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον μήνα Ιανουάριο κατά 5,51%, φθάνοντας τα 689.558 άτομα από τα οποία τα 258.285 λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.


Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 62,31% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,29% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,40%.


Το επίδομα ανεργίας είναι 454,25 ευρώ και χορηγείται για διάστημα από έξι έως δώδεκα μήνες αναλόγως με τις ημέρες εργασίας που είχε τα προηγούμενα έτη ο άνεργος.


Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα θα ελέγξει το χρέος


Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα ελέγξει το δημόσιο χρέος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, «Αντίθετα από ό,τι λένε κάποιοι, πως δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος, εμείς θα το ελέγξουμε» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι ο έλεγχος του δημοσίου χρέους θα πραγματοποιηθεί με τη δημοσιονομική προσαρμογή.


Ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 τόνισε: «Είναι εύκολο να στραβοπατήσει κανείς, αλλά αυτό δεν θα συμβεί όσο ακολουθούμε την πολιτική που έχουμε σχεδιάσει». 


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=50923&catID=2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου