31 Μαρ 2011

«Δεν υπάρχουν fast track αλλαγές στην Παιδεία»π


«Δεν υπάρχουν fast track αλλαγές στην Παιδεία» δήλωσε για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Μιλώντας στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής η κυρία Χριστοφιλοπούλου αρνήθηκε τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι δεν υπήρξε διάλογο.

Από την πλευρά της ΝΔ ο βουλευτής Σπύρος Ταλιαδούρος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ασκήσεις επί χάρτου» κατηγόρησε την κυβέρνηση ενώ εκτίμησε ότι οι αλλαγές γίνονται μόνο για εξοικονόμηση πόρων και τελικά δεν θα έχουμε «νέο ποιοτικό σχολείο» αλλά «νέο φθηνό σχολείο».


«’Ούτε για νέο λύκειο πρόκειται, ούτε καινοτόμες, ούτε πρωτοποριακές είναι οι αλλαγές της κυβέρνησης»’ είπε ο Γιάννης Πρωτούλης από το ΚΚΕ. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι συνενώσεις ως γενική κατεύθυνση είναι σωστή, επέκρινε όμως τον τρόπο που το χειρίστηκε επικοινωνιακά –και ουσιαστικά μέσω τηλεοπτικών εκπομπών- η κυβέρνηση.


Τις αλλαγές επέκρινε και ο Τάσος Κουράκης από το ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για υποβάθμιση των σχολείων και για εμπαιγμό των εκπαιδευτικών


Η ατμόσφαιρα στην επιτροπή ηλεκτρίστηκε όταν με αφορμή την αποχώρηση της ΝΔ και τους ΛΑΟΣ από τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε ότι το Υπουργείο αναζητά το διάλογο αλλά τα δύο κόμματα αποχώρησαν. Στην κυρία Χριστοφιλοπούλου έσπευσε να απαντήσει ο πρώην Υπουργός Παιδείας της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι το κόμμα του αποχώρησε γιατί ενώ στην ημερήσια διάταξη ήταν τα προγράμματα σπουδών, ξαφνικά η Υπουργός σήμερα έφερε προειλημμένες αποφάσεις για το νέο λύκειο και επιχείρησε να κάνει διάλογο πάνω σε αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί. Πρόσθεσε δε ότι από την αποχώρηση αυτή θα πρέπει να παραδειγματιστεί η κυβέρνηση καθώς –όπως είπε- είναι μια προειδοποίηση.





http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=57624&catID=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου