29 Απρ 2011

Κυβέρνηση με 10 υπουργούς σκέφτεται ο Παπανδρέου! Φουντώνουν ξανά τα σενάρια περί ανασχηματισμού τις επόμενες ημέρες


Φουντώνουν πάλι τα σενάρια περί ανασχηματισμού, μετά τις παραινέσεις για δουλειά που επανέλαβε χθες κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου. Το νέο σενάριο αφορά ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο όμως θα αποτελείται απο ελάχιστους υπουργούς, ο κάθε ένας απο τους οποίους θα συγκεντρώνει πολλές αρμμοδιότητες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το "Έθνος", οι περισσότερες από τις εισηγήσεις που έχει συγκεντρώσει ο πρωθυπουργός οδηγούν σε ένα μικρό και ισχυρό κυβερνητικό σχήμα.

Με 20 στελέχη που το καθένα θα έχει χρεωθεί από μία τουλάχιστον ειδική αποστολή: την αύξηση των φορολογικών εσόδων, τις αποκρατικοποιήσεις, την οικοδόμηση του νέου κοινωνικού κράτους κ.ο.κ. Για τον λόγο αυτόν, μελετά τη ριζική ανατροπή της δομής του Υπουργικού Συμβουλίου με τη δημιουργία 10, το πολύ, επιτελικών υπουργείων:

Οικονομικών Υποθέσεων (έσοδα, δαπάνες, ενέργεια, υποδομές).
Ανάπτυξης (γεωργία, μεταποίηση, υπηρεσίες).
Εσωτερικών Υποθέσεων (Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη μαζί).
Κοινωνικών Υποθέσεων (Υγείας και Εργασίας μαζί).
Περιβάλλοντος.
Παιδείας.
Εξωτερικών.
Αμυνας.
Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ναυτιλίας.


Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, αν και το σενάριο των προσωπικοτήτων δεν μπορεί να αποκλειστεί, πιο ισχυρό είναι το σενάριο των κορυφαίων στελεχών. Των προσώπων που δοκιμάστηκαν στην κρίση, τους τελευταίους μήνες, και πέτυχαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Πρόσωπα όπως ο Ευ. Βενιζέλος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο Γ. Ραγκούσης, ο Α. Λοβέρδος, η Τ. Μπιρμπίλη, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Δ. Δρούτσας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Π. Γερουλάνος και ο Κ. Σκανδαλίδης. Στο νέο σχήμα οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα διατηρηθούν και οι θέσεις αντιπροέδρου (Θ. Πάγκαλος) και Επικρατείας (Χ. Παμπούκης). Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει η Ρ. Βάρτζελη, ερωτηματικά είναι ο ρόλος του Δ. Ρέππα, ο οποίος ακούγεται για πόστο δίπλα στον πρωθυπουργό, και το πρόσωπο του κυβερνητικού εκπροσώπου.


http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/128052/Default.aspx 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου