28 Απρ 2011

Σε επιφυλακή το Ισραήλ για τον "Στολίσκο της Ελευθερίας 2"


Το Ισραήλ άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι θα αναχαιτίσει το στολίσκο που σκοπεύουν να στείλουν στη Λωρίδα της Γάζας φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές για να τιμήσουν την επέτειο από την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον τουρκικού πλοίου το οποίο επιχείρησε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό των παλαιστινιακών εδαφών.
Δεκαπέντε πλοία στα οποία θα επιβαίνουν ακτιβιστές από χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ αναμένεται να αποπλεύσουν στα τέλη Μαΐου με προορισμό της Λωρίδα της Γάζας. Στις 31 Μαΐου 2010 εννέα Τούρκοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν όταν Ισραηλινοί πεζοναύτες επέδραμαν στο τουρκικό σκάφος Μαβί Μαρμαρά, το οποίο μετείχε σε στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.Η τουρκική ισλαμιστική ανθρωπιστική οργάνωση ΙΗΗ, στην οποία ανήκει το πλοίο Μαβί Μαρμαρά έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στη νέα αποστολή. Σκοπεύει επίσης να στείλει ένα δικό της στολίσκο μετά τις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, στις 12 Ιουνίου.

Ενόψει της επικείμενης νέας αποστολής του "Στολίσκου της Ελευθερίας 2" ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.


Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη, αναφέρεται ότι ο Νετανιάχου διέταξε το στρατό "να συνεχίσει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να διασφαλίσει την επιβολή του αποκλεισμού". Ζήτησε επίσης από τους Ισραηλινούς διπλωμάτες να πιέσουν για να εμποδίσουν τον απόπλου των σκαφών. Στην ανακοίνωση ο αποκλεισμός περιγράφεται ως ένα μέσο για να εμποδιστεί η λαθραία εισαγωγή όπλων στη Γάζα.


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=63424&catID=4 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου