19 Απρ 2011

Κρίνονται όλα σε 6 εβδομάδες


Αντιμέτωπη με το πιο δύσκολο κρας τεστ από την ένταξή της στον Μηχανισμό Στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, θα βρεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα η Ελλάδα.

Όπως προανήγγειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, με δηλώσεις του σε διεθνές πρακτορείο, τον Ιούνιο θα ληφθούν αποφάσεις από τις Βρυξέλλες για την πολιτική που θα ακολουθήσουν αναφορικά με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης της ελληνικής κυβέρνησης, βάσει των συμπερασμάτων της επερχόμενης «αξιολόγησης βιωσιμότητας» του χρέους της χώρας.


Η δήλωση αυτή, η οποία γίνεται μερικά εικοσιτετράωρα μετά την επισήμανση Σόιμπλε ότι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας τον Ιούνιο θα καθορίσει την πολιτική που θα εφαρμοστεί για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, θέτει ένα σημαντικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία.


Μέσα σε διάστημα 6 εβδομάδων και ενώ στο παρασκήνιο έχουν φουντώσει οι συζητήσεις για την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, η κυβέρνηση καλείται να συνεργαστεί με την τρόικα, ώστε να εξειδικεύσει τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα καθώς και το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων, να περάσει στη συνέχεια με επιτυχία το τεστ των ελέγχων, ώστε να λάβει την έγκριση για την εκταμίευση της 5ης δόσης και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει το μεγάλο αγκάθι του χρέους.


Οι δηλώσεις του Όλι Ρεν για την αξιολόγηση του Ιουνίου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. «Θα εξετάσουμε όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του χρέους, από την οικονομική ανάπτυξη έως τα φορολογικά έσοδα και την αξιολόγηση της επίδρασης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» τόνισε.


 

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=61487&catID=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου