28 Απρ 2011

Το Μπάκινχαμ σνομπάρει την Ευρωπαϊκή Ενωση Αρχηγοί κρατών θα παραστούν στο γάμο -όχι όμως από την ΕΕ


Κανένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έλαβε πρόσκληση να παραστεί στους αυριανούς γάμους του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίνλτον, γεγονός το οποίο σχολιάζεται επικριτικά στις Βρυξέλλες.

Αντίθετα, πρόσκληση έλαβαν και θα παραστούν: ο σουλτάνος του Μπρούνεϊ, όπου δια νόμου απαγορεύεται κάθε αντιπολιτευτική εκδήλωση, ο εμίρης του Μπαχρέιν όπου ο αριθμός των σκοτωμένων διαδηλωτών έφθασε τους 130 και ο βασιλιάς της Ζουαζηλάνδης ο οποίος αφίχθη στο Λονδίνο με τις 50 συζύγους του.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων που χαρακτήρισαν την απουσία των τριών προέδρων της ΕΕ ως «εκδήλωση της ψυχρότητας του βρετανικού βασιλικού Οίκου στην ενωμένη Ευρώπη». Αλλά η σημερινή «Daily Telegraph» αποκαλύπτει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ σε χριστουγεννιάτικη δεξίωση μίλησε για «τα 28 κράτη της ΕΕ», και παρατήρησε ότι «είναι πάρα πολλά», πιστεύοντας ότι και η Τουρκία είναι μέλος της.


Οι τρεις πρόεδροι της ΕΕ, Ζοζέ Μανιουέλ Μπαρόζο της Κομισιόν, Χέρμαν βαν Ρομπέι της ΕΕ και Γιέρι Μπούζεκ του Ευρωκοινοβουλίου κατά παράδοση παρίστανται σε κοσμικές ευρωπαϊκές εκδηλώσεις που έχουν πολιτική βαρύτητα.


Είναι ενδεικτικό ότι εκλήθησαν και θα παραστούν την ερχόμενη Κυριακή στην οσιοποίηση του προηγούμενου Πάπα, στη Ρώμη.



http://www.tovima.gr/world/article/?aid=397853

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου