27 Απρ 2011

Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τις πετρελαϊκές ζητά ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα το Κογκρέσο να καταργήσει τις "αδικαιολόγητες" φορολογικές ελαφρύνσεις προς...
τις πετρελαϊκές εταιρείες, ενώ προειδοποίησε ότι ο αντίκτυπος από τις υψηλές τιμές της βενζίνης θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάκαμψη, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Αν και δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή για να αντιμετωπιστεί η άνοδος των τιμών της βενζίνης σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα από την εκτόξευση των τιμών σε μακροπρόθεσμο επίπεδο", αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε επιστολή του προς τους ηγέτες του αμερικανικού Κογκρέσου.

Προειδοποιεί ταυτόχρονα ότι η άνοδος των τιμών απειλεί την οικονομική ανάκαμψη. "Αν οι τιμές διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα έχουν τη δυνατότητα να επιβραδύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας ακριβώς όταν θα πρέπει να επιταχύνει", σημειώνει στην επιστολή του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης των φοροελαφρύνσεων για τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, μια κίνηση που σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση από 20 δισ. έως 45 δισ. δολ. σε διάστημα δέκα ετών.
Τα κεφάλαια αυτά, υποστηρίζει η αμερικανική κυβέρνηση, θα μπορούσαν να κατευθυνούν στην ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
capital.gr


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_2758.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου