13 Απρ 2011

Ντόναλντ Τραμπ, ο αντι - Ομπάμα;


Οι πρώην κυβερνήτες της Μινεσότα, Τιμ Πολέντι και της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνι, έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα διεκδικήσουν το χρίσμα. Η μεγάλη έκπληξη όμως θα είναι ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανικού... κακέκτυπου του Μπερλουσκόνι

Ανοιξε ο χορός των υποψηφιοτήτων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και την ανάδειξη του αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2012, με τον πρώην κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Πολέντι και τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνι, να έχουν ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις τους να διεκδικήσουν τον Λευκό Οίκο.

Η μεγάλη έκπληξη όμως στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων θα είναι, όπως πολλοί αναλυτές τονίζουν, η υποψηφιότητα του αμερικανικού κακέκτυπου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι σκέφτεται σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο Τραμπ, μαζί με τον Μάικ Χάκαμπι, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην καρδιά των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων ανάμεσα σε αρκετούς πιθανούς υποψηφίους για το χρίσμα του κόμματος, με μόλις τέσσερις μονάδες διαφορά από τον Μιτ Ρόμνι που είναι πρώτος!

Ο Τραμπ ανήκει στην κατηγορία των Αμερικανών που υποστηρίζουν πως ο Μπαράκ Ομπάμα παρανόμως είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού -σύμφωνα πάντα με τους ίδιους- δεν έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος... Το ποσοστό των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων που δέχεται αυτή την άποψη είναι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, 51% και σύμφωνα με μια άλλη 42%, δηλαδή σίγουρα αρκετά υψηλό.

Από την πλευρά του πάντως ο Λευκός Οίκος ήδη έχει ξεκινήσει να ακονίζει τα μαχαίρια του, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του πολιτικού συμβούλου του Αμερικανού προέδρου, Ντέιβιντ Πλουφ, σύμφωνα με τον οποίο: Είδα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ψηλά στις δημοσκοπήσεις. Δεδομένου του θεάματος των τελευταίων εβδομάδων, ελπίζω ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Υπάρχει μηδενική πιθανότητα ο αμερικανικός λαός να προσλάβει αυτόν τον άνθρωπο για αυτή τη δουλειά.


http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17827&subid=2&pubid=126154749

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου