1 Απρ 2011

Αντιμονοπωλιακή αγωγή της Microsoft κατά Google


Η δημιουργός του λογισμικού ισχυρίζεται ότι η Google χρησιμοποίησε την κυρίαρχη θέση της για να περιορίσει την ανάπτυξη των υπηρεσιών της Microsoft
Την σύνταξη μίας ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής καταγγελίας έναντι στην Google σχεδιάζει η Microsoft, κατηγορώντας την εταιρεία ότι προσπαθεί να την αποκλείσει από την αγορά της αναζήτησης.

Οπως αναφέρει το BBC, η δημιουργός του λογισμικού ισχυρίζεται ότι η Google χρησιμοποίησε την κυρίαρχη θέση της για να περιορίσει την ανάπτυξη των υπηρεσιών της Microsoft.


Ανέφερε έναν αριθμό από μη ανταγωνιστικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης και της Google που περιορίζει την ικανότητα της Microsoft Bing να κατατάξει σε πίνακα το περιεχόμενο του δικτύου.

Από την πλευρά της η Google δήλωσε ότι δεν εξεπλάγη από την κίνηση αυτή και θα ήταν χαρούμενη να δώσει εξηγήσεις από μόνη της.

Σε λεπτομερές blog, ο γενικός συνήγορος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, υπογράμμισε τα παράπονα της εταιρείας, γράφοντας ότι η καταγγελία αυτή στοχεύει σε ένα σχέδιο δράσεων που προέβη η Google για να περιφρουρήσει την κυριαρχία της στις αγοράς της online αναζήτησης.

Η ανακοίνωση συνέχισε με την λίστα πέντε διαφορετικών τρόπων, με τους οποίους η Google, όπως ισχυρίζεται η Microsoft, αναζήτησε τον έλεχο των αγορών αναζήτησης και ειδικότερα:
Με την χρήση τεχνικών μέτρων για να σταματήσει η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing από το να φτιάξει πίνακες περιεχομένου της YouTube.
Το μπλοκάρισμα των Smartphones της Microsoft από την λειτουργία της YouTube.
Τον έλεγχο της πρόσβασης σε ονλάιν αντίγραφα από βιβλία που δεν είχαν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Τον περιορισμό της ικανότητας επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν τις δικές τους πληροφορίες που παρήγαγαν μέσω της διαφημιστικές καμπάνιες της Google για χρήση οπουδήποτε αλλού
Τον εξαναγκασμό των κυριότερων δικτυακών τόπων να χρησιμοποιούν μόνο τα κουτιά αναζήτησης της Google στις σελίδες τους.


http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17827&subid=2&pubid=121620694

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου