27 Απρ 2011

Εντός τριμήνου ελπίζει η κυβέρνηση ότι θα… «τιμωρήσει» την Siemens Σύσκεψη για τα επόμενα βήματα

Σύσκεψη με θέμα το συντονισμό των κυβερνητικών ενεργειών στο ζήτημα της υπόθεσης Siemens και την νομική της διαχείριση, πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη.
Συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Καστανίδης, και ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ρόβλιας.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τη νομική διαχείριση της υπόθεσης καθώς επίσης και ζητήματα συντονισμού των επιμέρους ενεργειών του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένου ότι η ελληνική πλευρά ελπίζει πως εντός τριμήνου θα στοιχειοθετήσει τις απαιτήσεις του ελληνικού Δημοσίου έναντι της εταιρίας, είτε με αγωγή, είτε με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης την Δευτέρα 18 Απριλίου έστειλε έγγραφο προς την Siemens, με το οποίο η εταιρία καλείται να παράσχει εξηγήσεις, ενόψει της διοικητικών κυρώσεων εις βάρος της. Η παροχή εξηγήσεων αφορά παραβάσεις που αποδίδονται στην εταιρία με αποφάσεις της Γερμανικής Δικαιοσύνης και για τις οποίες έχουν ασκηθεί διώξεις από τις εισαγγελικές αρχές στη χώρα μας


Στην κλήση που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, τάσσεται η προβλεπόμενη από τον νόμο προθεσμία για παροχή εξηγήσεων ενώπιον των Γενικών Γραμματέων Διαφάνειας Γιάννη Ιωαννίδη και Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.


http://www.skai.gr/news/politics/article/167986/edos-triminou-elpizei-i-kuvernisi-oti-tha-timorisei-tin-siemens-/?utm_source=rss_news_politics&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου