1 Μαΐ 2011

Γερμανοί σαμποτέρ είχαν εισβάλει στις ΗΠΑ το 1942


Σύμφωνα με έγγραφα του αρχείου της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της Βρετανίας ΜΙ5 που ήρθαν τώρα στην δημοσιότητα, σαμποτέρ των Γερμανών, διείσδυσαν στο Long Island κοντά στη Νέα Υόρκη το 1942, για να τοποθετήσουν εμπρηστικές βόμβες, σε αποθήκες αποσκευών και σε καταστήματα, που ανήκαν σε Εβραίους. Οι κατάσκοποι εισέβαλαν στην παραλία κοντά στο Amagansett, στο Χάμπτον, το πρωί της 13ης Ιουνίου του 1942. Ήταν ντυμένοι με γερμανικές στολές και αποβιβάστηκαν από ένα ναζιστικό υποβρύχιο. Η επιχείρηση ονομάστηκε "Franz Daniel Pastorious", παίρνοντας το όνομά της από ένα Γερμανό έποικο των ΗΠΑ. Η ομάδα αυτή ήρθε στην ξηρά, στη Φλώριδα, τέσσερις ημέρες αργότερα.

"Δεν είχε προγραμματιστεί με εντυπωσιακό τρόπο", δήλωσε ο Edward Hampshire, ιστορικός στο Εθνικό Αρχείο της Βρετανίας, το οποίο κυκλοφόρησε -εν καιρώ πολέμου- τα έγγραφα.

Η αποστολή τελικά υπονομεύθηκε, από τον αρχηγό της, George John, ο οποίος παραδόθηκε λίγο μετά την άφιξή του, στις ΗΠΑ. Το υποβρύχιο, που μετέφερε τους μυστικούς πράκτορες, στο Long Island, προσάραξε αρκετές φορές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/129415/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου