27 Μαΐ 2011

“Όχι” σε εκλογές, ο Γιώργος θα προχωρήσει μόνος του

Την άρνηση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών στο αίτημα για παροχή συναίνεσης, εισέπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο σημερινό Συμβούλιο που διεξήχθη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Πρωθυπουργός, στο ξεκίνημα της συνάντησης ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αλλά ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, είτε με τη συναίνεση των υπόλοιπων κομμάτων, είτε μόνος του.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, τόνισε ότι δεν πρόκειται να προσφέρει συναίνεση στο λάθος, και υποστήριξε ως αντιπρόταση τη δέσμη μέτρων που παρουσίασε στο «Ζάππειο 2».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας όμως του απάντησαν ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό. «Έχεις την πλειοψηφία, και μπορείς να κυβερνήσεις μόνος σου», φέρεται να είπε στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αλέκα Παπαρήγα από την πλευρά της εμφανίστηκε κάθετα αντίθετη στην πολιτική της Κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε εγκαίρως επισημάνει τους κινδύνους από τη συμμετοχή της χώρας σε Ε.Ε. και ΟΝΕ.

«Δυστυχώς, η καρέκλα μερικών είναι πάνω από την Ελλάδα», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, και έδωσε τον τόνο της ασυμφωνίας που προέκυψε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Τίθενται εκβιαστικά διλήμματα, και τρομοκρατία τύπου Μπιν Λάντεν», δήλωσε αργότερα η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή.

http://www.statesmen.gr/30110/politiki/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9_27-05-2011.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου