5 Μαΐ 2011

Όλη η αλήθεια για τις δηλώσεις Στρός Καν-Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση προσφυγής στο ΔΝΤ






Οι τελευταίες αποκαλύψεις για όσα είπε ο κ. Στρος Καν, οι αντιδράσεις της κυβέρνησης και η ανακοίνωση του ΔΝΤ δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία. Ο κόσμος έβγαλε τα συμπεράσματά του και ξέρει ποια είναι αλήθεια. Την είπε ξεκάθαρα στην κάμερα ο κ. Στρος Καν και δεν μαζεύεται με τίποτε.

Είπε ότι η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ σε 15 ημέρες, διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες επαφές από το Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Είπε ότι οι επαφές αυτές γίνονταν υπόγεια.

Είπε ότι γίνονταν υπόγεια, διότι ο Παπανδρέου ήθελε να κρύψει τα σχέδιά του από τους Έλληνες, που αντιδρούσαν σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παρόλα αυτά, η επιχείρηση εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού συνεχίζεται.
Όμως! Ο πανικός, που τους κατέλαβε, τους οδηγεί σε νέες αντιφάσεις και τους εκθέτει ακόμη περισσότερο.
Από όσα είπαν ως τώρα θυμίζουμε:

• Στις 11 Δεκεμβρίου 2009, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Γ. Παπανδρέου λέει: «Εγώ έχω επαφές και με τον Στρος Καν, αλλά επαφές για να συζητήσω τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, για να αξιοποιήσουμε τη δική τους τεχνογνωσία».

• Στις 11 Φεβρουαρίου 2010, πάλι σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ομολογεί ότι είναι σε επαφή με το ΔΝΤ, αλλά επιμένει στον ίδιο ισχυρισμό.

Λέει συγκεκριμένα: «Όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος Καν την αρωγή του σε τεχνική βοήθεια…Δεν ζητήσαμε την οικονομική στήριξη, δηλαδή την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ».

• Στις 13 Ιανουαρίου του 2010, σε συνέντευξή του για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ».

• Στις 4 Μαρτίου 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ομολογεί ότι οι επαφές του δεν γίνονταν, γιατί ήθελε την τεχνογνωσία του ΔΝΤ, αλλά διότι έψαχνε λεφτά. Θυμίζω τις φράσεις του: «Μόνο προδότη δεν με είπαν, επειδή συζήτησα, λένε, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Επειδή έψαχνα λεφτά για τη χώρα μου».

• Σημειώνω ακόμη ότι ο κ. Πεταλωτής, τον περασμένο Φεβρουάριο, αμέσως μετά τις πρώτες σχετικές αποκαλύψεις, ομολόγησε τις μυστικές επαφές με τον Στρος Καν, λέγοντας ότι «ο Γ. Παπανδρέου έπραξε το αυτονόητο πατριωτικό καθήκον του να συνομιλεί με όλους και να αξιολογεί τις προτάσεις τους».

Χθες, προσπάθησε να αναιρέσει όσα έλεγε και να κατηγορήσει τον επικεφαλής του ΔΝΤ, λέγοντας ότι «για δικούς του λόγους παραθέτει την κατάσταση έτσι όπως υποτίθεται ότι έγινε».

Ακόμη πιο επιθετικός ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που είπε χθες ότι ο Στρος Καν «δεν είναι παρθένα» στην πολιτική και ότι τα κάνει όλα αυτά, διότι θα είναι υποψήφιος για τη γαλλική Προεδρία.

Πέρα από όλα αυτά, θυμίζω ακόμη τη δήλωση που έκανε στις αρχές Μαΐου ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης ότι, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία, από τον Οκτώβριο του 2009, η πρώτη και μόνη επιλογή τους ήταν το ΔΝΤ.

Μετά από όλα αυτά, αντί να διαψεύδουν τον εαυτό τους, οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουμε θέσει και παραμένουν αναπάντητα:

-Γιατί ενώ προεκλογικά ο ίδιος ο Παπανδρέου έλεγε ότι η προσφυγή μιας χώρας στο ΔΝΤ υπονομεύει το μέλλον της χώρας, μετεκλογικά το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και μόνη επιλογή τους και μάλιστα από τον Οκτώβριο;

-Γιατί τον Ιανουάριο του 2010, στην έκδοση του ομολογιακού δανείου, όταν προσφέρθηκαν 25 δισ. ευρώ, δεν τα πήραν; Ήταν περίπου τόσα όσα θα έδινε και το ΔΝΤ. Μπορούσαν, λοιπόν, να τα πάρουν χωρίς κανένα Μνημόνιο! Γιατί δεν τα πήραν;

-Γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, ενώ γνώριζαν την κατάσταση της Οικονομίας, φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009, αυξάνοντας τεχνητά τις δαπάνες και ακυρώνοντας μέτρα που είχαν δρομολογηθεί, όπως η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων;

-Γιατί, στη συνέχεια, καθυστέρησαν να πάρουν τα μέτρα που χρειάζονταν, παρόλο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς τους ζητούσε να “ξεκολλήσουν, επιτέλους”;

-Γιατί απαξίωναν την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις για επικείμενη «χρεοκοπία», για «διεφθαρμένη χώρα», για «οικονομία στην εντατική», για οικονομία που μοιάζει με τον «Τιτανικό»;

Τελικά, τι κρύβεται πίσω από τις μεθοδεύσεις εκείνες; Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση προσφυγής στο ΔΝΤ; 


http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/133834/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου