2 Αυγ 2011

Το FBI ερευνά ξανά τη μυστηριώδη υπόθεση D.B. Cooper


Η εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού γραφείου ερευνών (FBI) Ayn Sandalo Dietrich δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα «The Seattle Times» ότι η υπηρεσία έχει για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 40 χρόνια νέα στοιχεία για την περιβόητη υπόθεση D.B. Cooper.

Η υπόθεση Cooper άλυτο έγκλημα για το FBI μέχρι σήμερα, συνέβη στις 24 Νοεμβρίου του 1971 όταν σε αεροσκάφος Boeing 727 που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Portland του Oregon για το Seattle ένας άγνωστος άνδρας ο οποίος αργότερα έγινε γνωστό πως παρέλαβε το εισιτήριο του ως Dan Cooper, πραγματοποίησε αεροπειρατεία ζητώντας την καταβολή λύτρων. Τα λύτρα ύψους 200.000 $ τελικά του καταβλήθηκαν και ο άγνωστος άνδρας διέφυγε πηδώντας με αλεξίπτωτο, χωρίς να βρεθεί ποτέ ο ίδιος ή τα χρήματα.

Η Dietrich δήλωσε ότι αυτή τη φορά το FBI έχει στη διάθεσή του αξιόπιστα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση D.B. Cooper στοιχεία που προέρχονται από ένα άτομο που επικοινώνησε με την υπηρεσία. Η ίδια συμπλήρωσε πως ένα αντικείμενο που ανήκει στον «άνδρα» -χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιον εννοεί- έχει σταλεί στο εργαστήριο για ειδική ανάλυση. Συνολικά οι υπηρεσίες του FBI έχουν εξετάσει τουλάχιστον 1000 «πληροφορίες», στοιχεία ή ενδείξεις τα οποία μπορεί να οδηγούσαν στον ύποπτο αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22349&Itemid=56

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου