1 Σεπ 2011

Διαμαντοπούλου κατά πρυτάνεων για τις καταλήψεις-Είπε επίσης ότι πολλοί καθηγητές που συμφωνούν με τον νέο νόμο δεν μιλούν γιατί φοβούνται


Με τους πρυτάνεις τα έβαλε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στον νέο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση
Σκληρή επίθεση στους πρυτάνεις αλλά και στις ομάδες των φοιτητών που προχωρούν σε καταλήψεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ κατά του νέου Νόμου Πλαισίου, έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Όταν, υπάρχει πρύτανης που λέει ότι τα παιδιά ορίζουν πότε θα δώσουν εξετάσεις και όταν οι Σύγκλητοι βγάζουν αποφάσεις που λένε ότι "αναβάλουμε τις εξετάσεις για να δώσουμε τη δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους" καταλαβαίνουμε γιατί χρειαζόταν ο Νόμος και γιατί η συναίνεση σε αυτόν τον Νόμο δεν έγινε από τα κόμματα, επιβλήθηκε από την Κοινωνία η οποία λέει "δεν πάει άλλο! " με όλη αυτήν την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο πανεπιστήμιο» είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Πρόσθεσε ότι «το ελληνικό πανεπιστήμιο το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, εμπιστεύεται σε αυτό τα παιδιά του, και το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν μπορεί - ή κάποιες δυνάμεις του - να φαντάζονται ότι είναι ένα κοινόβιο που οι φοιτητές θα αποφασίζουν πότε θα δίνουν εξετάσεις, όπου οι Σύγκλητοι θα μπορούν - λόγω των κινητοποιήσεων - να αναβάλουν εξετάσεις και ότι όλα αυτά θα γίνονται χωρίς κανένα κόστος».


Απαντώντας δε στον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνη που είπε χθες ότι δεν μπορεί ο ίδιος να εμποδίσει τις καταλήψεις φοιτητών, τόνισε ότι «ο συγκεκριμένος πρύτανης έχει εκλεγεί, γιατί έτσι γινόταν ως τώρα, από συγκεκριμένες παρατάξεις. Οι παρατάξεις και ο πρύτανης έχουν κοινά συμφέροντα. Επομένως ο πρύτανης θα βγει και θα πει παιδιά ο, τι θέλετε καταλήψεις, διαδηλώσεις, κάνετε ο, τι θέλετε και όταν αποφασίσετε ελάτε να δώσετε και εξετάσεις. Τώρα το ότι αναβάλλονται οι εξετάσεις και αυτό σημαίνει ότι αναβάλλονται τα μαθήματα φυσικά δεν ενδιαφέρει τον Πρύτανη».


Και κατέληξε η υπουργός Παιδείας λέγοντας ότι πολλοί καθηγητές των ΑΕΙ που συμφωνούν με τον νέο Νόμο δεν μιλούν γιατί φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα και μην τους κάψουν τα αυτοκίνητα... «Περίσσεψαν οι ύβρεις εναντίον των πανεπιστημίων και των πρυτανικών αρχών. Παρακαλούμε για το καλό της παιδείας να σταματήσουν» απάντησε από την πλευρά της η τριμελής επιτροπή της Συνόδου πρυτάνεων στις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας.


Οι πρόεδροι ΤΕΙ και οι καταλήψεις


Υπέρ των ανοικτών ανώτατων Ιδρυμάτων τάχθηκαν σήμερα οι πρόεδροι των ΤΕΙ, που συνεδρίασαν στην Αθήνα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας κ. Σ. Καπλάνης, οι σχολές και τα τμήματα των Ιδρυμάτων πρέπει να είναι ανοικτές και να επιλεγούν διαφορετικές μορφές δράσης. Μίλησε για «πολυγλωσσία» από το υπουργείο Παιδείας στο θέμα του νέου Νόμου, προσθέτοντας ότι «άλλα έλεγε στις διοικήσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ και άλλα έκανε».


Τόνισε ακόμη ότι με τον νέο Νόμο που ψηφίστηκε δεν ολοκληρώνεται η ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ, ενώ είπε ότι τα Τεχνολογικά Ιδρύματα αναμένουν μια νέα νομοθετική ρύθμιση για το θέμα. Πάντως το ΤΕΙ Αθήνας είναι σε κατάληψη από σήμερα ως και την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου. Συνολικά 47 τμήματα στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας βρίσκονται σε κατάληψη,. ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι πιθανολογούν ότι το νούμερο αυτό μπορεί να τριπλασιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων από την πλευρά τους, θα καθορίσουν την στάση τους την Παρασκευή σε έκτακτη Σύνοδο τους που θα γίνει στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.


http://www.tovima.gr/society/article/?aid=417284

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου