11 Σεπ 2011

Oι θεωρίες συνομωσίας για την 11η Σεπτεμβρίου (vid)

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από την ημέρα που σημειώθηκαν τα συγκλονιστικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, που καθόρισαν πολλές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρά το ότι έχει περάσει μία δεκαετία, πολλά ερωτήματα για μια σειρά συμβάντων ή παραλείψεωνπαραμένουν αναπάντητα και όπως είναι φυσιολογικό δημιουργούν και διατηρούν συναρπαστικές θεωρίες συνομωσίας.


Ο περίεργος τρόπος κατάρρευσης των Διδύμων Πύργων, η αδυναμία αναχαίτισης των μοιραίων αεροσκαφών από τα αμερικανικά μαχητικά, η αμφιλεγόμενη επίθεση στο Πεντάγωνο, η «ανώδυνη» πτώση του τέταρτου αεροσκάφους στην Πενσυλβάνια και η «αθόρυβη» κατάρρευση του Κτιρίου 7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου είναι τα σημαντικότερα που ίσως δεν αποδειχθούν ποτέ, αλλά δίνουν τροφή στο φρικτό σενάριο περί δημιουργίας «αφορμής» εκ των έσω για την προώθηση των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν-Ιράκ (και όχι μόνο).

Οι κυριότερες θεωρίες είναι:

1. Η περίεργη -ολική- κατάρρευση των Διδύμων Πύργων

Οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου κατέρρευσαν πολύ γρήγορα, παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη τους χτύπησαν σε υψηλό σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές που κράτησαν σύντομο χρονικό διάστημα. Οι αμερικανικές αρχές αιτιολόγησαν την ταχύτητα της κατάρρευσης, λέγοντας ότι τα αεροσκάφη χτύπησαν τις κεντρικές κολώνες των Πύργων και κατέστρεψαν και το σύστημα πυροπροστασίας. Τα καύσιμα των αεροσκαφών δημιούργησαν τη φωτιά και υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον ήχο εκρήξεων στους χώρους. Το βάρος από τους ορόφους που κατέρρεαν δημιούργησε τεράστια πίεση στις κολώνες που στήριζαν το κτίριο συνολικά με αποτέλεσμα, να καταρρεύσει ολόκληρο.

,

Η θεωρία συνομωσίας κάνει λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν από το κάτω μέρος των κτιρίων, ακόμα και λίγο πριν από την πρόσκρουση των αεροσκαφών (ελεγχόμενη έκρηξη), ενώ ο τρόπος με τον οποίο κατέρρευσαν οι Πύργοι ήταν ακριβώς ίδιος με αυτόν που σημειώνεται, όταν κατεδαφίζεται ένα κτίριο με ελεγχόμενες εκρήξεις. Παράλληλα, έγινε λόγος και για κόψιμο, σε οριακό σημείο, των κολωνών-βάσεων. Φυσικά, δεν προέκυψαν στοιχεία για τα παραπάνω.

2. Η αμφιλεγόμενη επίθεση στο Πεντάγωνο

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός ότι ένας ερασιτέχνης πιλότος κατάφερε, 78 λεπτά μετά από την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, να ρίξει ένα τεράστιο αεροσκάφος, κάνοντας μια επαγγελματική «μανούβρα», πάνω στο κτίριο της πιο ισχυρής στρατιωτικής δύναμης του κόσμου. Παράλληλα, τα ίχνη του αεροσκάφους μετά την πρόσκρουση... ακόμα αναζητούνται. Οι αρχές των ΗΠΑ ανέφεραν ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους μαζί με τα μαύρα κουτιά συνελέγησαν από πράκτορες του FBI. Οι σοροί του πληρώματος και των επιβατών βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν μέσω τεστ DNA, ενώ μάρτυρες ανέφεραν τη σύγκρουση του αεροπλάνου.



Οι θεωρίες συνομωσίας αναφέρουν ότι στο Πεντάγωνο δεν προσέκρουσε ένα Boeing 757 αλλά ένας πύραυλος, ένα πολύ μικρό αεροσκάφος ή ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Από τη στιγμή όμως, που τα δεδομένα δείχνουν ότι το αεροσκάφος της American Airlines χτύπησε το Πεντάγωνο, οι υποψίες εστιάζονται στο πώς ένας άπειρος πιλότος, αραβικής καταγωγής, κατάφερε μια τέτοια μανούβρα. Πολλοί πιστεύουν ότι το μοιραίο αεροσκάφος καθογηγείτο από το ίδιο το Πεντάγωνο και όχι από την αλ Κάιντα.

3. Η αδυναμία αναχαίτισης των μοιραίων αεροσκαφών από τα αμερικανικά μαχητικά

Πολλά ερωτηματικά προκλήθηκαν από την πρωτοφανή και μοιραία αδράνεια της ισχυρότερης πολεμικής αεροπορίας του κόσμου, η οποία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο σήμα κινδύνου για αεροπειρατείες. Οι θεωρίες συνομωσίας λένε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, εκούσια καθυστέρησε τα μαχητικά από το να επέμβουν καταρρίπτοντας τα αεροσκάφη.



Οι επίσημες αναφορές τονίζουν ότι υπήρξε ασυνενοησία ανάμεσα στην πολιτική αεροπορία (FAA) και το στρατό. Παράλληλα, ήταν σε ισχύ εκείνη την ημέρα άσκηση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και γι' αυτό υπήρξε σύγχυση μετά από τα απανωτά σήματα για αεροπειρατείες.

4. Η «ανώδυνη» πτώση του τέταρτου αεροσκάφους σε έκταση της Πενσυλβάνια

Το τέταρτο αεροπλάνο, η πτήση 93 της United Airlines, δημιούργησε ελάχιστα ίχνη στο έδαφος του Σάνκσβιλ της Πενσυλβάνια, με το αεροσκάφος, επίσης, να μην είναι καν ορατό. Οι θεωρίες συνομωσίας λένε ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο, με τα συντρίμια του να διασκορπίζονται σε μεγάλη ακτίνα.



Οι αρχές των ΗΠΑ είπαν ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα που απεικονίζουν συντρίμμια, καθώς και το σύστημα εγγραφής του πιλοτηρίου, το οποίο κατέγραψε την αεροπειρατεία και την εσκεμμένη συντριβή του αεροσκάφους. Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Γουόλι Μίλερ έφυγε μετά από 20 λεπτά από το σημείο αφού παραδόξως δεν υπήρχαν πτώματα επιβατών. Παράλληλα, ο στρατός ποτέ δεν έδωσε εντολή κατάρριψης του αεροσκάφους.

5. Η «αθόρυβη» κατάρρευση του Κτιρίου 7 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

Πολλοί αναρωτιούνται για το πώς μπορεί ένας ουρανοξύστης, ο οποίος δε χτυπήθηκε από αεροπλάνο, να καταρρεύσει τόσο γρήγορα και συμμετρικά, ενώ μέχρι τότε κανένας άλλος, με ατσάλινο περίβλημα, δεν είχε διαλυθεί εξαιτίας πυρκαγιάς. Οι θεωρίες συνομωσίας λένε ότι επρόκειτο για ελεγχόμενη έκρηξη, αφού η ταχύτητα της κατάρρευσης (2,25'') μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εκρηκτικά στη βάση του κτιρίου. Παράλληλα, βρέθηκε θερμίτης, ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε κατεδαφίσεις και εκρήγνυται όταν υπεθερμανθεί. Γι' αυτό και πιστεύουν ότι εκρηκτικά τον πυροδότησαν και όχι μόνο στο Κτίριο 7 αλλά και στους Διδύμους Πύργους.



Οι αρχές των ΗΠΑ, μετά από τρία χρόνια ερευνών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κτίριο κατέρρευσε λόγω ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που προήλθε από τον κοντινό βορειότερο Πύργο, η οποία μαινόταν για επτά ώρες. Δε βρέθηκαν ποτέ ηχητικά πειστήρια για δυνατές εκρήξεις, όπως και ίχνη από εκρηκτικούς μηχανισμούς. Παράλληλα, επιστήμονες θεώρησαν ότι ο θερμίτης ήταν απλά ένα είδος σκόνης που προήλθε από μπογιά.

Υπερβολικά ή ρεαλιστικά, το πιο πιθανό είναι ότι τα παραπάνω σενάρια δε θα μάθουμε ποτέ αν είχαν βάση. Σίγουρα όμως, αποτελούν τροφή για σκέψη και δίνουν πρόσφορο έδαφος συσχετισμού με παλαιότερα ή μελλοντικά γεγονότα σχετικά με την πολιτική και τις επιλογές των ΗΠΑ. Η ιστορία ίσως κάποτε δείξει. Ίσως και όχι...

http://www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου