21 Οκτ 2011

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ Ο 53ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ


Ενας νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός της βίας που επικράτησε στο συλλαλητήριο του Συντάγματος. Μεταξύ των τραυματιών και ο 53χρονος Δημήτρης Κοτσαρίδης, Γραμματέας του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα, ο οποίος διεκομίσθη στον Ευαγγελισμό με κολπική μαρμαρυγή και τελικά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε. Ο νεκρός δεν έφερε τραύματα αλλά εκτιμάται ότι εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα χημικών.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας κ Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου 53χρονου.

Η ένταση συνεχίζεται στο Σύνταγμα αυτή τη στιγμή με ρίξη μολότωφ και φωτιές μπροστά στη Βουλή. Επίσης νωρίτερα υπήρχε μεγάλο πύρινο οδόφραγμα στη Φιλελλήνων από τέντα καταστήματος, σκουπίδια και κούτες. Κουκουλοφόροι βρίσκονται παντού στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε πολλούς κεντρικούς δρόμους, καθώς και στην Πλάκα.


Κάποιοι βάζουν φωτιά σε σκουπίδια σε πολλά διάσπαρτα σημεία στο Μοναστηράκι και την Πανεπιστημίου.

Έως τώρα έχουν γίνει 24 προσαγωγές, εκ των οποίων 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και 6 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε σε κατάστημα στην Καπνικαρέα μετά τις 19:00 ύστερα από ρίψεις μολότοφ. Επίσης, κάδοι αποριμμάτων έπιασαν φωτιά στην Αμαλίας και στον Εθνικό κήπο.

Στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού έχουν μεταφερθεί 74 τραυματίες, σε τέσσερις από τους οποίους έγινε εισαγωγή, ενώ από τα μεγάφωνα ακούστηκαν πολλές φορές εκκλήσεις για ιατρική βοήθεια σε άτομα που έφεραν σοβαρά τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί από τους τραυματίες είναι μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.


Στο Μοναστηράκι οι εμπρηστές, όπως έγινε γνωστό, βγήκαν από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ και ήταν εξοπλισμένοι με βόμβες μολότοφ και καδρόνια.


Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ με αποτέλεσμα να σημειωθεί σύρραξη με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ.

Μετά από αρκετή ώρα υπήρξε παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χημικών. Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων είχε πετάξει μολότοφ σε μηχανή μικρού κυβισμού στο Μοναστηράκι με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.


Το ΠΑΜΕ ξεκουκουλώνει τους κουκουλοφόρους!

Προσπάθεια ξεκουκουλώματος των κουκουλοφόρων από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Επιχειρήσεις κατά των κουκουλοφόρων επιχειρούν τα μέλη του ΠΑΜΕ προκειμένου να διαφυλάξουν την ειρηνική διαδήλωση καθώς η αστυνομία για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ελλειπής.

Το ΠΑΜΕ έχει προχωρήσει σε 4 συλλήψεις αναρχικών, οι δύο εκ των οποίων είναι αλλοδαποί ενώ στο Σύνταγμα έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγο ελικόπτερο της Αστυνομίας.














































http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/33862/Default.aspx





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου