22 Νοε 2011

Αίγυπτος: Κυβέρνηση υπό παραίτηση, ο στρατός την κρατά στην εξουσία


Το κυβερνών ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο στην Αίγυπτο εξετάζει εάν και κατά πόσον θα αποδεχθεί την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης που του υποβλήθηκε την Κυριακή, μετά τις βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε αστυνομικούς και στρατονόμους και διαδηλωτές, είπε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μοχάμεντ Χεγκάζι είπε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες περιστάσεις, που περνά η χώρα την τρέχουσα περίοδο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της πλήρως, έως ότου ληφθεί μια απόφαση σχετικά με την παραίτησή της», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

Ακόμα και αν γίνει αποδεκτή η παραίτηση στο στρατιωτικό συμβούλιο, που κατ’ουσίαν διοικεί τη χώρα, η κυβέρνηση θα παραμείνει στα καθήκοντα της μέχρι τον ορισμό μίας νέας αν και είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό.

Οι διαδηλωτές ζητούν επιτατικά την απομάκρυνση του στρατού από διοίκηση της χώρας, την ώρα μάλιστα που, παρά τις εκλογές, η εκλογή ενός νέου προέδρου έχει μετατοπιστεί για τις αρχές του 2013, πολύ αργότερα από ότι έλπιζαν εξαρχής.

http://troktiko.eu/2011/11/aiguptos-kubernhsh-upo-paraithsh-o-stratos-thn-krata-sthn-exousia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου