1 Νοε 2011

Ο Βενιζέλος «αδειάζει» τον Παπανδρέου για το δημοψήφισμα




Οι εξελίξεις στην κυβέρνηση είναι ραγδαίες καθώς οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα δεν αιφνιδίασαν μόνο τις Βρυξέλλες αλλά και το εσωτερικό της Κυβέρνησης. Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «ο Βενιζέλος δεν είχε ιδέα για το δημοψήφισμα. Το μόνο που γνώριζε ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης» και συμπλήρωσε σχετικά: «Είπε στον Παπανδρέου ότι θα πρέπει να ενημερωθούν οι ξένοι και ετοιμάστηκε σχέδιο επιστολής τις πρώτες πρωινές ώρες».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Κ. Βενιζέλος είχε συνομιλίες τηλεφωνικά το πρωί με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Σόιμπλε , το επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν και πρόεδρο του IIF και τον Όλι Ρεν από την ΕΕ, ενώ είχε επαφές και με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Το κλίμα σε αυτές δεν ήταν και το καλύτερο, ενώ στόχος των επαφών ήταν να σωθεί η έκτη δόση, το PSI και η συμφωνία συνολικά.

Στο μεταξύ την παραίτηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου μετά την εξαγγελία για το δημοψήφισμα ζητούν έξι στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, ενώ έντονες είναι οι φήμες για ανάλογες κινήσεις από βουλευτές με αυτή της Μιλένας Αποστολάκη που ανεξαρτητοποιήθηκε.

ΠΗΓΗ: newscode.gr

http://www.tsantiri.gr/politiki/o-venizelos-«adiazi»-ton-papandreou-gia-to-dimopsifisma.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου