7 Φεβ 2012

Χρόνος τέλος - Διάγγελμα Λ.Παπαδήμου προς Έλληνες πολίτες μετά τη σημερινή σύσκεψη

Ο χρόνος για τη λήψη οδυνηρών αποφάσεων που θα σφραγίσουν την πορεία της χώρας και του έθνους πιθανόν και για δεκαετίες τελειώνει σήμερα, όπως προκύπτει από το χθεσινό τελεσίγραφο Μέρκελ-Σαρκοζί στην Αθήνα και ενώ από το πρωί ξεκίνησε η 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις με τη συμφωνία στο «μίνι-Μνημόνιο» που θα εγκριθεί, ενώ αμέσως μετά τη σύσκεψη αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό.

Ήδη, στα χέρια των τριών αρχηγών υπάρχει 15σέλιδο κείμενο που τους έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου με όλα τα σημεία της συμφωνίας. Το κείμενο αυτό πάντως σβήνεται και γράφεται κάθε λίγο και λιγάκι, καθώς η τρόικα -κατόπιν εντολών των προϊσταμένων της- είναι αυστηρότερη από ποτέ, επιδιώκοντας όλες οι δεσμεύσεις να ληφθούν τώρα.

Τελευταία φορά που ξαναγράφεται είναι το πρωί σήμερα, μετά τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, όπου επιχειρήθηκε να λυθεί ο κόμπος της διαπραγμάτευσης που θα κρίνει την πορεία της χώρας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33616&Itemid=160

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου