24 Ιουν 2012

Πέρασαν και από την Κύπρο οι Τούρκοι πριν καταρριφθούν

Κατά την διάρκεια της άσκησης ΔΗΜΗΤΡΑ της Εθνοφρουράς τα δύο τουρκικά αεροσκάφη RF-4 Ε/ΤΜ Isik εισήλθαν στον κυπριακό FIR στις 11 - 11.30 το πρωί της Παρασκευής και πέταξαν πάνω από το νησί, υποστηρίζει η εφημερίδα της Κύπρου "Αλήθεια". Βέβαια στόχος του δεν ήταν η άσκηση, αλλά οι πυροβολαρχίες των P-800 Yakhont στην Συρία.


Προηγουμένως ένα άλλο τουρκικό αεροσκάφος τύπου CN 235, το οποίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών και παρακολούθησης, εντοπίστηκε στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Μετά κατευθύνθηκαν ανατολικά και στη συνέχεια πήραν βόρεια πορεία. Πενήντα πέντε περίπου χιλιόμετρα από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και πολύ κοντά στο σημείο όπου το κυπριακό FIR συναντά το συριακό, σταμάτησε η παρακολούθηση από τα κυπριακά ραντάρ. Είχαν μπει στο συαρικαό FIR και εν συνεχεία στον συριακό εναέριο χώρο.

Λίγη ώρα αργότερα πλοία από την Αλεξανδρέττα και την κατεχόμενη Αμμόχωστο απέπλευσαν με κατεύθυνση το σημείο που το αεροσκάφος κατά τα φαινόμενα είχε προσκρούσει στην θάλασσα μετά την κατάρριψη του από την συριακή αεράμυνα. Πρόκειται για το δεύτερο RF-4E/TM που η τουρκική Αεροπορία χάνει το 2011.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=45719&Itemid=164

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου