10 Οκτ 2012

Η παρακμή της ελληνικής κοινωνίας σε ένα βίντεο

Η χτεσινή διαδήλωση του ελληνικού λαού κατά των οικονομικών μέτρων και κατά της γερμανικής πολιτικής που εφαρμόζεται για το ζήτημα αυτό από την κυβέρνηση της Α. Μέρκελ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη αφού και ο λαός μπόρεσε να εκφράσει την δυσαρέσκεια του και δεν έγιναν σε μεγάλη έκταση τουλάχιστον τα γνωστά γεγονότα από τους «γνωστούς άγνωστους» που αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις αυτές.
Το βράδυ όμως μετά την λήξη της διαδήλωσης ένα άνδρας που ήθελε με τον δικό του τρόπο να εκφράσει τις σκέψεις του έδωσε την ευκαιρία σε μέρος των συγκεντρωμένων να δείξου σε ολόκληρο τον κόσμο τον τρόπο με τον οποίο αυτοί αξιολογούν τα ιερά και όσια αυτού του Έθνους.

Πιο συγκεκριμένα μετά το μεσημεριανό περιστατικό του γυμνού Αμερικανού που έτρεχε έξω από την Μεγάλη Βρετάνια ένας άλλος γυμνός άνδρας θεώρησε ότι θα μπορούσε να τρέξει προς το κενοτάφειο του Αγνώστου Στρατιώτη. Όπως ήταν φυσικό ο άνδρας εμποδίστηκε από την Αστυνομία και απομακρύνθηκε με την θέληση του. Ως εδώ καλά θα μπορούσε να πει κανείς.

Όμως την ώρα που ο γυμνός άνδρας συζητούσε την πρόσβαση του στο μνημείο νεαροί παρευρισκόμενοι άρχιζαν να φωνάζουν «αφήστε τον, αφήστε τον», ενώ την ώρα που ο γυμνός άνδρας απομακρύνθηκε οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν για την απόπειρα του να γελοιοποιήσει το μνημείο. Το κενοτάφειο.

Όπως φαίνεται από την αντίδραση των παρευρισκομένων οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά αντιπροσωπεύει αυτό το μνημείο. Προφανώς δεν ξέρουν ότι είναι το μνημείο που τιμά αυτούς που σκοτώθηκαν πριν από πολλά χρόνια για να μπορούν αυτοί σήμερα να εκφράζονται όπως επιθυμούν και να έχουν την ελευθερία τους.

Τα παιδιά αυτά, γιατί νεαρά άτομα ακούγονται στο βίντεο, δεν έμαθαν στο σχολείο ότι κάποια πράγματα είναι ιερά και αποτελούν τους πυλώνες ενός έθνους και δεν μπορούμε να τα διακωμωδήσουμε. Δυστυχώς όμως που να τα μάθει αυτά η ελληνική νεολαία στα σχολεία που τελούν υπο κατάληψη όπου η ρηχότητα του νεοπλουτισμού και οι μαχητικοί αγώνες κυριαρχούσαν για δεκαετίες ή από τα ΜΜΕ όπου η ισοπέδωση των πάντων είναι το κυρίαρχο μήνυμα.

Και αν κάποιοι ισχυριστούν ότι οι δύσκολες μέρες που ζούμε κάνουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται έτσι τι θα έπρεπε να πουν οι πατριώτες αγωνιστές και οι νεκροί της διαδήλωσης του 1943 που αν και εξαθλιωμένοι και πεινασμένοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την επέκταση της βουλγαρικής κατοχής στην Μακεδονία μας ; Είπαμε άλλες εποχές άλλα ήθη.....

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
            

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=58065&Itemid=170

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου