28 Νοε 2012

Παρακαλάνε Γερμανό μεγαλοφειλέτη να πληρώσει το ΦΠΑ!

Καταφανέστατη και προκλητικότατη η διάκριση που κάνει -διαχρονικά- η ελληνική κυβέρνηση σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύχρονης ιστορίας. Η γερμανική εταιρία Hochtief που κατασκεύασε το αεροδρόμιο, αρνείται με το “έτσι θέλω” να πληρώσει τον ΦΠΑ από τη χρήση του αεροδρομίου και η κυβέρνηση την “χαϊδεύει”, την ίδια ώρα που οι Γερμανοί (ναι, αυτοί που με τα σκάνδαλα Siemens, MAN, Mercedes, HDW κ.α. κατέστρεψαν την οικονομία μας) μας κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο.


Εμείς, ξέρουμε ότι η Hochtief χρωστά 500 εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, λέει ότι χρωστά 150 εκατομμύρια. Δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε. Έχουμε όμως κάθε λόγο να οργιστούμε από τη διαβεβαίωσή του ότι το ελληνικό Δημόσιο θα διεκδικήσει και θα εισπράξει από την Hochtief το όποιο ποσό επιδικάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο έχει προσφύγει η γερμανική εταιρία.

Γιατί εδώ, έχουμε μια πασιφανίστατη και προκλητικότατη διάκριση. Ποιον Έλληνα πολίτη έχουν περιμένει μια δεκαετία και βάλε, μέχρι να μπορέσει να πληρώσει τον ΦΠΑ; Γιατί σε ό,τι αφορά τους Έλληνες φορολογούμενους, ακόμα και αν δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής, ο οφειλέτης μπαίνει στη φυλακή και προχωρούν οι κατασχέσεις περιουσίας; Γιατί το Δημόσιο προχωρά σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας άνεργου πατέρα τριών παιδιών και δεν προχωρά σε κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της γερμανικής εταιρίας;

Η απάντηση, είναι απλή. Η κυβέρνηση, τόσο η τωρινή, όσο και οι προηγούμενες, φοβούνται (τρέμουν είναι η σωστή λέξη) την “δυσαρέσκεια” της Μέρκελ. Αλλά, υπό το ραγιαδισμό και την τρομάρα τους, δημιουργούν μια κατάσταση “δύο μέτρων και δύο σταθμών” στη χώρα. Του φτωχού λαουτζίκου που θα βρεθεί στη φυλακή, αν δεν έχει να πληρώσει και του πανίσχυρου προτεζέ των Γερμανών που θα τη γλιτώσει.

Προσέξτε: Η χώρα, ουκ ολίγες φορές παραλίγο να χρεοκοπήσει και σύρθηκε εξευτελιζόμενη ως ζητιάνα, επειδή της έλειπαν λιγότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ. Οι ίδιοι άνθρωποι όμως, οι οποίοι μας δηλώνουν ότι δεν τους αρέσει να ζητιανεύουν, δεν τόλμησαν να διεκδικήσουν τα λεφτά ΜΑΣ από τη γερμανική εταιρία. Δεν τόλμησαν να βάλουν κανέναν φυλακή. Και κάπως έτσι, έχασαν την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Πέρα από αποπροσανατολιστικές χαζομάρες του τύπου “μαζί τα φάγαμε”, όλοι όσοι πέρασαν από κυβερνητικό πόστο τα τελευταία χρόνια, επέδειξαν χαρακτηριστική ανεπάρκεια. Και απέδειξαν ότι δεν ήθελαν Δικαιοσύνη. Γιατί αν ήθελαν, θα είχαν βάλει στη φυλακή τους επικεφαλής των γερμανικών εταιριών που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο. Και, αν η κυρία Μέρκελ ήταν δυσαρεστημένη και μας απειλούσε να μας κάνει “ντα”, τότε θα τη σέρναμε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια τα οποία ακόμα χρωστά η Γερμανία. Και θα ζητάγαμε τη φυλάκιση ΟΛΩΝ όσων ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο και τους Έλληνες και ΟΛΩΝ όσων διεθνώς τόλμησαν να λοιδορήσουν έναν ολόκληρο λαό, λέγοντάς μας “κλέφτες”, “τεμπέληδες” και χιλια δυο άλλα. Έτσι γίνεται η πολιτική κύριοι. Με ανάστημα. Όχι με τρόμο. Ειδάλλως, δεν είστε ηγέτες (που δεν είστε).

Στο… θέμα μας τώρα, το ζήτημα της Hochtief επανέφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η γερμανική εταιρία οφείλει στο ελληνικό δημόσιο 150 εκ. ευρώ από ΦΠΑ που εισπράττει από τη χρήση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι έχουν γίνει με το καλύτερο τρόπο όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό δεν έχει σχέση με την είσπραξη και απόδοση ΦΠΑ και πρόσθεσε ότι η συζήτηση στο Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε η γερμανική εταιρία, έγινε το Μάιο του 2012, και η ελληνική κυβέρνηση περιμένει την απόφαση για να καταλήξει σε αποφάσεις.

«Εκατόν πενήντα εκατομμύρια δεν είναι λίγα. Μέχρι τελευταία στιγμή κινδύνευαν συμφωνίες για τη χώρα γιατί δεν τα βρίσκαμε αυτά τα λεφτά, Δεν μπορούν στην Ευρώπη να μας κουνάνε το δάχτυλο να μας μιλάνε για δημοσιονομική πειθαρχία όταν η γερμανική εταιρία Hochtief οφείλει στο ελληνικό δημόσιο λεφτά. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να μαζευτούν λεφτά πρέπει να πληρώσουν συνταξιούχου και μισθωτοί», σχολίασε ο κ. Μιχελάκης.

Ανταπαντώντας, ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι εφαρμόστηκε ο νόμος και τηρήθηκε πλήρως η νομιμότητα απέναντι σε μια μεγάλη εταιρία που είχε διαφορές με το ελληνικό Δημόσιο, και αυτό είναι δείγμα του πώς λειτουργεί η χώρα μας. Θα συμφωνήσουμε μαζί του, αλλά από τον άλλο δρόμο…

«Για την άσκηση προσφυγής της εταιρείας αναμένουμε την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου προκειμένου να συνεχιστεί είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά η υπόθεση. Να είστε σίγουροι ότι αυτά τα λεφτά θα εισπραχθούν».

. Υπενθυμίζεται ότι η Hochtief AirPort GmbH κατέχει ποσοστό 26,667% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΑΑ και αυτό είναι και το ποσοστό της γερμανικής εταιρείας που μπορεί και να πωληθεί. Να σημειωθεί ότι η αλλαγή πλεύσης της Hochtief AirPort έγινε μετά τη συγχώνευσή της με τον Ισπανικό Κατασκευαστικό Ομιλο ACS. Ο ισπανικός όμιλος έχει εκφράσει την επιθυμία της να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών. itabloid.gr

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%80%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου