14 Σεπ 2011

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ – Σαρκοζί


Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού, της γερμανίδας καγκελάριου και του γάλλου προέδρου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης. Θα προηγηθεί κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για την πορεία της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, θα εγγυηθεί προσωπικά την υλοποίησή τους και θα υπογραμμίσει ότι κεντρικός στόχος του θα είναι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.

Θα ζητήσει επίσης από τους συνομιλητές του να ασκήσουν την επιρροή τους ώστε οι ευρωπαϊκές τράπεζες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε νεώτερες δηλώσεις του στον Τύπο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνει ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση προς τη χώρα, πέραν εκείνης που έχει ήδη συμφωνηθεί.

«Εάν η Ελλάδα εφαρμόζει με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις και τα βήματα εξυγίανσης που συμφωνήθηκαν, θα είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

Πάντως, ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ επανήλθε στα περί ελεγχόμενης πτώχευσης. Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα επαναλαμβάνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν απαγορευτικές σκέψεις και πως οι πολίτες «ζητούν ειλικρινείς απαντήσεις στο ερώτημα πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται χώρες που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα».

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου