11 Οκτ 2011

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν όσοι μπουν σε εφεδρεία


Το 60% του βασικού μισθού που θα πληρώνονται οι έφεδροι θα παρακρατείται από την αποζημίωση τους.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του πολυνομοσχεδίου όσοι εργαζόμενοι μπουν στο καθεστώς της εφεδρείας για 24 μήνες και βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση δεν θα πάρουν ολόκληρη την αποζημίωση τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι δεν θα την πάρουν καθόλου. Αυτό δεν ισχύει ωστόσο για τους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου.
Διευρύνεται η δεξαμενή της εφεδρείας

Τον δρόμο της «εφεδρείας» θα ακολουθήσουν οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου 10 οργανισμών οι οποίοι γνώριζαν ότι θα μεταταχθούν σε κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου. Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει επίσης ότι όσοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου από 22 συγχωνευόμενους οργανισμούς δεν μεταταχθούν μέχρι την 1η Νοεμβρίου σε κενές οργανικές θέσεις των φορέων υποδοχής -όπως προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος- θα τεθούν αυτόματα σε καθεστώς εφεδρείας.


Με τις συγκεκριμένες διατάξεις αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των 6.000-7.000 εφέδρων που υπολογίζονταν εντός του 2011 από τους συγχωνευόμενους και καταργούμενους οργανισμούς προκειμένου να συμπληρωθούν οι 30.000 έφεδροι μέχρι το τέλος του 2011, μαζί με τους εργαζομένους με 33 χρόνια υπηρεσίας που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.


Με ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο, αλλά δεν "υπήρχε" στο σχέδιο που είχε θέσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο άρθρο 34 παράγραφος 5, τίθενται σε εργασιακή εφεδρεία από την 1η Νοεμβρίου το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου των καταργούμενων οργανισμών οι οποίοι είναι: Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας, Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων, Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, Εργο Πολιτών, Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου (ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ), Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας, Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε., ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=98153&catID=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου