Σε εφιαλτικές σκέψεις έχει βάλει αρμόδιους στην Αθήνα –αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες- η διαπίστωση των Τούρκων εισαγγελέων που συμμετέχουν στην δίκη ότι είχε ήδη τεθεί ήδη σε εφαρμογή στην Τουρκία το σχέδιο πραξικοπήματος «Βαριοπούλα»!
Η ελληνική "εμπλοκή" έγκειται στο ότι σχέδιο «Βαριοπούλα» περιλάμβανε και προβοκάτσιες κατά της Ελλάδας όπως και στρατιωτικά επεισόδια για έναρξη ελληνοτουρκικής σύρραξης, σύμφωνα με την ανάλυση που ακολουθεί.
Θυμίζουμε πως το τουρκικό σχέδιο των 5.000 σελίδων, που συντάχθηκε το Φεβρουάριο του 2003 από ομάδα τουλάχιστον 162 αξιωματικών -εκ των οποίων οι 29 ανώτατοι και είχε την υπογραφή του τότε αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Ιμπραχίμ Φιρτίνα- προέβλεπε, σύμφωνα με την αποκάλυψη της τoυρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Ταράφ», τεχνητή ένταση με κατάρριψη τουρκικού μαχητικού στο Αιγαίο προκειμένου να υπάρξει κλιμάκωση και οι Τούρκοι χειριστές να ανοίξουν πυρ κατά των ελληνικών αεροσκαφών. Ως συνέχεια της προβοκάτσιας στον αέρα, θα αυξανόταν η ελληνοτουρκική ένταση στη Θράκη και θα γινόταν εισβολή στον βόρειο Έβρο.
Επίσης η ναυτική εκδοχή του σχεδίου «Βαριοπούλα», που φέρει την κωδική ονομασία «Suga», σύμφωνα με την εφημερίδα «Γιενί Σαφάκ», προέβλεπε τουρκική απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο. Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα που βρέθηκαν στο επιτελείο του Στόλου στο Γκιολτζούκ, και κατόπιν διαταγής του τότε διοικητή ναύαρχου Οζντέν Ορνέκ θα γινόταν εκτεταμένη επιχείρηση με στόχο τα τρία ελληνικά νησιά.
Όλα αυτά, μετά από διαταγή του τότε διοικητή του τουρκικού στόλου ναύαρχου Οζντέν Ορνέκ για πρόκληση κρίσης γύρω από τις βραχονησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες αποκαλούνται στο έγγραφο, όπως ονομάζονται και επισήμως στην Τουρκία, “νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα”.
Στην εν λόγω διαταγή ζητείται να συσταθούν οι σχετικές επιτροπές μέχρι τις 3 Μαρτίου 2003, ημέρα κατά την οποία θα γινόταν συζήτηση επί του σχεδίου Βαριοπούλα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνεδρίαση που έγινε το Δεκέμβριο του 2002 σχετικά με το σχέδιο “Suga” που ήταν το ναυτικό τμήμα της “Βαριοπούλας”, “προτάθηκε να αξιοποιηθούν οι προστριβές που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών, γύρω από το νησί Ζουράφα”.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι “σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης”.
«Για την Λέρο θα χρειαστούν σημαντικές δυνάμεις και πιθανόν η κινητοποίηση να γίνει αντιληπτή από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Προτείνεται η απ΄ευθείας μεταφορά ειδικών δυνάμεων από την Ανατολή και η στενή υποστήριξη από τις Αεροπορία μέχρι την άφιξη βαρέων τμημάτων. Πρώτα πρέπει να εξουδετερωθεί η μικρή στρατιωτική δύναμη του νησιού και εν συνεχεία να ελεγχθεί το λιμάνι για την άφιξη βαρέων δυνάμεων που θα αφιχθούν για να αποτρέψουν επιχειρήση ανακατάληψη».
Σε άλλη έκθεση των επιτροπών που συστάθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου “Suga”, αναφερ’οταν σχετικά με τις Οινούσες ότι “ ελέγχουν από το βορρά το δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά τη Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην αποκοπή και της Χίου, ενώ θα απαλειφθεί και ο κίνδυνος κατά του Τσεσμέ”.
Επίσης αναφέρεται ότι «δεν διαθέτουν ισχυρές στρατιωτιές δυνάμεις, η μεταφορά ενισχύσεων είναι αδύνατη και ο πληθυσμός τους μικρός και δεν θα έχει δυνατότητα να συνεισφέρει στην αμυντική προσπάθεια, όμως θα συμβεί αν κάνουμε ενέργεια σε μεγαλύτερα νησιά».
Σε άλλο σημείωμα που φέρει την υπογραφή του αντιπλοίαρχου Ερντίν Ινάλ και συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2003 αναφέρεται ότι στη μονάδα που θα δημιουργηθεί για την επιχείρηση στα νησιά θα πάρει μέρος μία ομάδα αμφίβιων καταδρομών η οποία θα προηγηθεί του κύριου επιθετικού κύματος και θα καταστρέψει τις υποδομές του νησιού, ενώ θα κτυπήσει τα βασικά κέντρα διοίκησης!
Στην αερομεταφερόμενη κίνηση θα χρησιμοποιούσαν ελικόπτερα Super Puma και εν συνεχεία UH-60. Τον πληθυσμό θα τον συγκέντρωναν μετά την κατάληψη του νησιού σε στρατόπεδο και θα τον έστελναν στην ηπειρωτική Ελλάδα!
«Πριν την έναρξη των αποβάσεων θα δοθούν στην δημοσιότητα επεισόδια σε βάρος των τουρκικών δυνάμεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο.Υπήρχε δε μια γενικότερη βάση, που συνδύαζε εκτός από προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας, βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά της Κωνσταντινούπολης και σκηνοθετημένες αναταραχές, εντός της Τουρκίας από τους στρατηγούς με σκοπό να επέμβει ο στρατός για να ελέγξει την κατάσταση και να αποκαταστήσει την ηρεμία.
Υπό το πρίσμα όλων αυτών που είναι ήδη γνωστά , στην Ελλάδα και αλλού γίνινται σκέψεις μήπως ορισμένα επεισόδια – όπως αυτό , στις 23 Μαίου 2006 όπου ένα F-16 Block 52+ συνετρίβη κοντά στην Κάρπαθο μετά από σύγκρουση με τουρκικό F-16, με αποτέλεσμα τον θάνατο του χειριστή Κ. Ηλιάκη – ήταν μέρος του σχέδίου. Και αυτό διότι τώρα αποκαλύπτεται από τους Εισαγγελέις ότι το σχέδιο ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΗΔΗ!!!
Οι Εισαγγελείς, θυμίζουμε ζήτησαν προχθές ποινή φυλάκισης 20 ετών για κάθε κατηγορούμενο. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι οι απόστρατοι πτέραρχος Ιμπραχήμ Φιρτίνα, Ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ , ο υπ αρ. 1 κατηγορούμενος Τσετίν Ντογάν και ο πρώην Διοικητής της Α’ Στρατιάς Εργκίν Σαϊγκούν.
Μήπως αυτές οι αρχικές σκέψεις στην ελληνική πλευρά πρέπει να γίνουν πιο συστηματικές, να συσχετισθούν στοιχεία και από άλλες απόπειρες προβοκάτσιας σε Θράκη, Αιγαίο κ.λ.π. και να βγούν στην φόρα;
http://kostasxan.blogspot.com/2012/04/blog-post_9128.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου