11 Απρ 2012

Απαρνήθηκε το Σταυρό για το χρήμα

Μπροστά και στο… χρήμα, άλλαξε και το σήμα της! Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε γνωστό πριν από μερικές μέρες ότι θα αποκτήσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το δικό της νησί, αλλά η «Marca» αποκάλυψε πως η διοίκηση της «βασίλισσας» αποφάσισε να αφαιρέσει τον σταυρό από το στέμμα που κοσμεί το σήμα της εδώ και 92 χρόνια!
Επίσημα χείλη των «μερένχες» ανέφεραν πως αυτό έγινε προκειμένου να μην προκαλέσει η ισπανική ομάδα το θρησκευτικό αίσθημα των Αράβων, αλλά υπάρχουν και κακές γλώσσες πως τόνισαν ότι έπαιξαν ρόλο και τα πετροδολάρια των Αράβων!


Όπως αναφέραμε η Ρεάλ Μαδρίτης τοποθέτησε το θεμέλιο λίθο στο «Real Madrid Resort Island» και μιλάμε για τουριστικό θέρετρο που κατασκευάζει η «βασίλισσα» στη συγκεκριμένη χώρα της Αραβίας, αλλά στο σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα, μπορεί κάποιος να δει, πως δεν υπάρχει στο σήμα της ο σταυρός πάνω από το στέμμα. Κάτι που ανέφερε η «Marca», η οποία ανέφερε πως αυτή η αλλαγή έγινε ως ένα μέσο για να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση ή παρερμηνεία, σε σχέση με το έργο που φέρει τη σφραγίδα της Ρεάλ στα Εμιράτα, σε μια περιοχή στη οποία κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο.

Να θυμίσουμε πως το «Real Madrid Resort Island» είναι κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο, ένα «θεματικό πάρκο», 430.000 τετραγωνικών μέτρων, που θα είναι έτοιμο το 2015. Όσοι το επισκέπτονται θα έχουν στην διάθεσή τους υπερπολυτελή ξενοδοχεία και βίλες, ποδοσφαιρικό γήπεδο 10.000 θεατών με θέα τη θάλασσα, μαρίνα σκαφών στο σήμα της Ρεάλ, και ένα τεχνολογικά εξελιγμένο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του συλλόγου.

Αυτό που έχει σημασία για την «βασίλισσα» είναι πως ο πρόεδρος της, Φλορεντίνο Πέρεθ, ελπίζει πως η επένδυση του ενός δισ. δολαρίων θα προσελκύει ένα εκατομμύριο πιστούς της ομάδας ετησίως. Να θυμίσουμε πως στις συνεντεύξεις Τύπου που έγιναν τόσο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όσο και στα Εμιράτα, ο Φλορεντίμο Πέρεθ ανέφερε πως η επιλογή της τοποθεσίας είναι στρατηγική για τα 300 εκατομμύρια οπαδούς της στην Ασία. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντική πηγή εσόδων θα αποτελέσει για τη «βασίλισσα»! Οπότε στο… σταυρό και στο σήμα θα κολλούσαν οι «μερένχες», σε μια περιοχή που όντως κυριαρχίο το μουσουλμανικό στοιχείο…

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr
http://troktiko.eu/2012/04/aparnithhke-to-stauro-gia-to-chrima/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου