5 Νοε 2010

Ανησυχία για τα Airbus A380 μετά το ατύχημα της Qantas

Καθήλωσε στο έδαφος τα έντεκα αεροσκάφη της τύπου Airbus A380 και η Singapore Airlines, μετά την αυστραλιανή διεθνή αεροπορική εταιρία Qantas, καθώς το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο αυστραλιανό αεροσκάφος και έθεσε σε κίνδυνο 459 άτομα και πλήρωμα που μετέφερε, ενδέχεται να μην είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Μετά την έκρηξη της μηχανής άνοιξε τρύπα και στο φτερό του αεροσκάφους και υπήρχε κίνδυνος να πάρει φωτιά από διαρροή καυσίμων. Την στιγμή που ο πιλότος προσπαθούσε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης και να κάνει αναγκαστική προσγείωση αντιμετώπιζε δυσκολίες στο να σβήσει και την δεύτερη μηχανή και να αποτρέψει τον κίνδυνο φωτιάς από τη διαρροή καυσίμων.

Τις μηχανές των αεροπλάνων τύπου Airbus A380 για την Qantas, τη Lufthansa και την Singapore Airlines κατασκευάζει η Rolls Royce η οποία έκανε γνωστό ότι «προληπτικά» θα ελέγξει και τις 900 μηχανές τύπου Trent των συγκεκριμένων αεροσκαφών.
Σύμφωνα με τον Γκεράρντ Φρόουλι του περιοδικού Australian Aviation Magazine, το περιστατικό θέτει ερωτηματικά για την απόδοση των συγκεκριμένων αεροσκαφών, που είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Στο μεταξύ το συνδικάτο των μηχανικών της Qantas υποστηρίζει πως η επιμονή της εταιρίας να ελέγχει μηχανικά τα αεροσκάφη της και στο εξωτερικό δημιουργεί θέμα ασφαλείας, άποψη που απέρριψε η εταιρία.
Οι επιβάτες της συγκεκριμένη πτήσης επαίνεσαν πάντως τον πιλότο και το πλήρωμα για τον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία που επέδειξαν μετά την έκρηξη της μηχανής και προσγείωσαν το αεροσκάφος με ασφάλεια.

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/diethni/story/anisuxia-gia-ta-airbus-a380-meta-to-atuxima-tis-qantas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου