10 Νοε 2010

Το Ιράν υποστηρίζει ότι κατασκεύασε... S-300!

Κυβερνητικές πηγές στο Ιράν υποστηρίζουν ότι παρά το διεθνές εμπάργκο, η αμυντική βιομηχανία της χώρας κατόρθωσε να κατασκευάσει τη δική της εκδοχή του αντιαεροπορικού συστήματος S-300!
 Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ταξίαρχος Χασάν Μανσουριάν, η οποία και αναμεταδόθηκε από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Ο αξιωματούχος δήλωσε, ότι η ιρανική αμυντική βιομηχανία θα πραγματοποιήσει πολύ σύντομα δοκιμές του συστήματος, το οποίο σχεδίασαν και κατασκεύασαν Ιρανοί επιστήμονες.

Ο ταξίαρχος, άσκησε δριμεία κροτική στη Ρωσία για την ακύρωση της πώλησης συστοιχιών S-300 στο Ιράν, κατηγορώντας την ότι υπέκυψε στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Ο ταξίαρχος Μανσουριάν, εν κατακλείδι, ότι η χώρα του αξιοποιεί ήδη επιχειρησιακά υπέρτερα αντιαεροπορικά συστήματα των Mersad (Ambush) και Shahin (Hawk), ενώ συνεχίζεται η ανάπτυξη κι άλλων αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς.

ΠΗΓΗ:http://77.235.59.34/index.php?option=com_content&view=article&id=1181:-s-300&catid=38:defence-international&Itemid=58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου