10 Νοε 2010

Der Spiegel: Η αποδοχή της αριστερής βίας στην Ελλάδα...!

Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα και την τρομοκρατία στην Ελλάδα παραθέτοντας συνέντευξη του Τάκη Θεοδωρόπουλου, συγγραφέα, δημοσιογράφου και προέδρου του ΕΚΕΒΙ.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρεται στην ιστορία της άκρας αριστεράς στην Ελλάδα και τονίζει: «Οι σημερινοί δράστες τρομοκρατικών επιθέσεων προέρχονται από τα μεσαία στρώματα, δεν είναι φτωχά παιδιά. Πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο. Μεγάλωσαν σε μια κοινωνία, στην οποία ήταν ντε φάκτο πανταχού παρούσα η ανομία, η παρανομία, η διαφθορά και η βία.»
Και εξηγεί ότι το φακελάκι που ζητάει ο γιατρός πριν να εγχειρίσει έναν ασθενή σημαίνει άσκηση βίας, όχι μόνον διαφθορά. «Στην ελληνική κοινωνία δεν υπάρχει συνείδηση της ανομίας. Διότι από τη στιγμή που υποκύπτεις στον γιατρό γίνεσαι συνένοχος.
Ταυτόχρονα οι Έλληνες γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους σαν να τους ανήκει ολόκληρος ο κόσμος. Τώρα αυτά τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για ψευδαίσθηση. Και η διαπίστωση αυτή προκαλεί οργή.» Τέλος ο Τάκης Θεοδωρόπουλος εξηγεί γιατί οι Έλληνες είναι ευεπίφοροι στην αριστερή τρομοκρατία: «Γιατί η ατιμωρησία κατάντησε αυτονόητη, είναι η απάντηση ορισμένων νεαρών βομβιστών. Εκτός όμως από αυτό οι συνταγματάρχες της χούντας κατάφεραν να διαποτίσουν τους Έλληνες με μίσος κατά του κράτους και της αστυνομίας. Και αυτό είναι το πιο γόνιμο έδαφος για την καλλιέργεια συμπάθειας προς αυτές τις ομάδες. Το μικρόβιο της βίας έχει εισχωρήσει βαθιά σε έναν οργανισμό με πολύ αδύναμο αμυντικό σύστημα.»
Από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου